Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyulak tartása

2011.02.25

A nyulat tarthatjuk lakásban és tarthatjuk kertben:

A kertben:
A gazdik nagy többsége a lakásban, együtt él kedvencével, viszont a jó idő beköszöntével, akinek lehetősége adódik rá, több-kevesebb időre biztosítja nyuszijának a friss levegőt, a napfényt, az ásás és a szaladgálás  lehetőségét.
   Többen úgy vélik, hogy a nyúlnak természetesebb környezetet biztosíthatunk azzal, ha a kertet választjuk lakóhelyéül. Arról azonban ne felejtkezzünk el, hogy a nyulak sok veszélynek vannak kitéve a kertben, továbbá a velünk együtt élő nyuszival szorosabb kapcsolatot tudunk kialakítani, és a betegségre utaló jeleket is hamarabb észrevesszük rajta, mint a kertben lakón.
maxi1.jpgMielőtt kerti lak megvásárlása vagy építése mellet döntünk, gondoljuk át, hogy csak napközben szeretnénk a szabadban elhelyezni a nyuszit, vagy éjszakára is. A kizárólag nappali kint tartózkodás idejére, a tavasztól őszig tartó időszakban egy mobil kifutó is megfelel a célnak, ha tudjuk azt vállalni, hogy állandó felügyelet alatt tartjuk a nyuszit. Ebben az esetben nincs szükség komoly előkészületekre, elegendő a megfelelő magasságú, akár általunk készített, akár üzletben vásárolt kifutót elhelyezni kertünk egy kellemes részén. Legyünk azonban óvatosak, mert kedvencünk csak akkor van biztonságban, ha mindig a közelében maradunk, ezért soha ne hagyjuk felügyelet nélkül!
Állandó kerti tartózkodás tervezése esetén, járjunk el nagy körültekintéssel, mert felügyeletünk hiányában, teljes biztonságot nyújtó kifutót kell biztosítanunk kedvencünknek. Folyamatos kint tartózkodáshoz olyan ketrecben, kifutóban helyezzük el a nyuszikat, mely megvédi őket az időjárás viszontagságaitól, naptól, széltől, csapadéktól is.  Esőzés vagy hóolvadás után, könnyen sártengerré válhat a kifutó, ezért gondoskodjunk annak megfelelő vízelvezetéséről is.
 
Akiknek a nyuszija a telet is a szabadban tölti, aminek feltétele, hogy legkésőbb szeptember környékén, illetve lakásunk fűtésének kezdete előtt már kiköltöztessük a kertbe kedvencünket. Kizárólag ebben az esetben tud felkészülni a télre, dúsabb, tömörebb bundát növeszteni és némi zsírtartalékot képezni a hűvös idő könnyebb átvészelésére. Ehhez a nyári lakot viszont szükséges némiképp átalakítanunk.A téli táplálás nagyban különbözik a nyáriétól a szabadban tartott nyuszik esetében. Ősszel vitaminkúra ajánlott az immunrendszer erősítése és a fokozott vedlés - ami rendkívül megviseli a szervezetet - minélketrec3.jpg hamarabbi lezajlásának elősegítése érdekében. Önitatót csak addig tudunk használni, míg a levegő hőmérséklete fagypont alá nem csökken. Az itató befagyását késleltethetjük, ha az ivóvízből 5%-os almaecet felhasználásával 1%-os oldatot készítünk.

   Amint hűvösebbre fordul az időjárás, cseréljük ki az itatót nyílt víztükrűre, ha ebbe belefagy a víz és a nyuszi nagyon szomjas, a jeget akkor is el tudja nyalogatni, bár ezt a fajta folyadékbiztosítást semmiképpen nem ajánljuk. Olvasszuk ki és cseréljük a vizet naponta többször, mert a nyulak számára optimális ivóvíz hőmérséklete 15-18°C -os, ennél alacsonyabb hőfok vagy a jég nyalogatása meghűléshez vezethet.

   Az itatásra különös gondot kell fordítanunk, mert a táplálék összetétele télen a nagyobb mennyiségű száraztakarmány irányába tolódik, hiszen zöldfélét lényegesen kevesebbet tudunk adni, mert ügyelnünk kell arra, hogy egyszerre csak akkora mennyiséget helyezzünk a nyuszi elé, amennyit rögtön megeszik. Ezzel megakadályozhatjuk a fagyott zöldségek és gyümölcsök okozta súlyos emésztőszervi megbetegedéseket.

   Az ősz folyamán kezdjünk el fokozatosan nagyobb energiatartalmú tápot bevezetni az étrendbe. Ezzel elősegítjük némi zsírtartalék képzését, ami szükséges ilyenkor, hisz a test fűtésére sok energiát használ fel a szervezet. Ha kis mennyiségű napraforgót keverünk a tápba, akkor a fokozottabb őszi vedlést is felgyorsíthatjuk valamelyest és a nyuszinak plusz energia-bevitelt is tudunk biztosítani. Észre fogjuk venni, hogy a levegő hőmérsékletének csökkenésével párhuzamosan nő az elfogyasztott napraforgó mennyisége. Az addig azt rendszeresen otthagyó nyuszi egyre többet fog enni belőle, ahogy hűvösebb lesz az időjárás, és így biztosak lehetünk benne, hogy nem fog fázni.

   Szénát ne tegyünk alá alomként - erre a zabszalma a legalkalmasabb -, hanem szénatartóból kínáljuk, illetve ha fellógatva tesszük be a nyuszinak, akkor azzal kiválóan elszórakozik, mire elfogyasztja.

   Szót kell még ejtenünk arról, hogy télen ugyan olyan rendszerességgel takarítsuk a nyuszit, mint nyáron és a rendszeres karomvágásról se feledkezzünk el! A gondozási teendőkben nincs eltérés az évszakok függvényében.

   A ragadozók elleni védelem mellet, télen a rágcsáló-mentesítésre is fokozottabb figyelmet kell fordítanunk, hiszen ilyenkor ezek az állatok közelebb húzódnak az ember lakóhelyéhez, ahol több élelmet találnak.

   Fontos, hogy a lakásba ne vigyük be a szőrmókot, ha már hozzászokott a kinti időjáráshoz, mert a nagy hőmérsékletkülönbséget nem tolerálja, és az őt hirtelen megcsapó hidegtől könnyen meghűlhet, amikor visszatér kerti otthonába.

   Nem utolsó sorban még megemlítenénk, hogy lehetőségeinkhez mérten a lehető legtöbb időt töltsük télen is a nyuszival, hiába fázunk kint, mert csak akkor tudjuk időben felismerni és észre venni a betegségre utaló jeleket rajta.

Forrás: www.nyuszivilag.hu

 

 

 

Lakásban:
Azok az emberek, akik nem kertes házban laknak, vagy akik egész nap dolgoznak, nem tarthatnak sokféle állatot, de egy nyuszi praktikus megoldás lehet számukra. A kutyák például nem tarthatóak kis lakásban és nem lehet őket hosszabb időre egyedül hagyni sem. Egy nyuszival viszont mindezt megtehetjük. A nyuszik a szomszédokat sem fogják zavarni. Könnyen meg is szelídülnek, főleg, ha fiatal korukban kerülnek gazdájukhoz. A nyuszikat nem zavarja az állandó bentlakás. Sokkal természetesebb körülményeket jelent kedvencünk számára, ha a lakásban kieresztve futkározhketrec_lakasban.jpgat, mint az, ha egész napra ketrecbe zárjuk.
A gyári ketrecek alja lecsatolható, így a tálkát könnyen tudjuk tisztítani. A ketrecek oldalán ettől függetlenül található egy ajtó is, melyen kedvencünk ki-be járkálhat. Ügyeljünk arra, hogy a saját biztonsága érdekében ezeket ő ne tudja kinyitni.

A ketrec elhelyezésekor figyelembe kell venni a következőket:

  • A nyuszi érezze magát biztonságban.
  • Ne legyen huzatnak kitéve, ezért a folyosón való elhelyezésről mondjunk le.
  • Soha ne helyezzük közvetlenül az ablak alá, mert egy forró napon a nap sugarai megárthatnak a nyuszi egészségének. Tegyük inkábba fal mellé.
El kell döntenünk, hogy az új lakónak csak egy szobában vagy az egész lakásban szabad mozgásteret engedjünk-e. Kezdetben jó, ha csak egy szobára korlátozódunk, hogy könnyebben megismerhesse új környezetét, territóriuma határait- és hogy könnyebben rászoktassuk új illemhelyére is.
A legfontosabb probléma, amivel majd szembe kell néznünk, az a nyúl állandó rágcsálása lesz. Ennek végzetes következményei is lehetnek, ha például egy elektromos vezetéket harap át. Ezért soha ne hagyjunk fedetlenül egyetlen zsinórt sem ott, ahol a nyuszi megfordulhat. Vezessük el a szőnyeg alatt azokat! Mindig húzzuk ki dugót a konnektorból, s emeljük is fel azt a földről! Más veszélyek is leselkedhetnek rá!
 
Szobatisztaság:
A nyúl eredendően nem szobatiszta állat. Még ha vizeletét egy helyre is üríti, a székletét véletlenszerűen szórja szét. Persze gondos odafigyeléssel és némi figyelmességgel rászoktatható. Ha új nyuszit viszünk haza, miután megmutattuk a területét (ahol szabad tartózkodnia), engedjük, had válasszon magának egy sarkot, ahová ürít. Ezek után ide helyezzük az almot. Ez lehetőleg egy nem áteresztő alacsony falú doboz legyen. Tehetünk bele papírt, forgácsot. Macskaalom nem igazán megfelelő, mivel az állat megeszi a rögöket. Nyuszink érezni fogja dobozában a saját szagát, ezért oda fog járni a dolgát végezni. Véletlen balesetnél soha ne bántsuk, mert ezzel csak ijedelmet okozunk neki és félni fog tőlünk. Elég egy hangos szó, vagy kiabáljuk neki a nevét. Ha beleürít, természetesen dicsérjük meg. Maga a szoktatás legfeljebb egy hónapig tart, utána nyuszink érteni fogja mikor mit szabad és mit nem. Ha valahonnan dühösen a nevét hallja kiáltani, rájön, rosszat csinált. S rendkívül bűnbánó tud lenni.
Forrás:www.torpenyuloldal.freeweb.hu
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Welcome to the first episode of Science

(StephenMip, 2020.09.28 00:56)

Welcome to the first episode of Science with Sam,
hosted by New Scientist social media editor Sam Wong,
who will explain some of the biggest topics in
science every week.

https://bestango.com

vermicular reddishgray togeots

(RaymondGauch, 2020.09.27 16:54)

video converter free download windows 7 full version la leggenda del pianista sull'oceano film streaming
<a href=http://ratankion77.inoxdvr.com/247.html>hypochondriacal </a>
learn the basics of ethical hacking and penetration testing poster monsters are due on maple street plot summary
<a href=http://danyasuruga78.4khdcamera.com/1068.html>empurpled </a>
parbona ami charte toke full movie download 2015 kadhalikka neramillai old tamil movie mp3 songs free download
<a href=http://nebanakimaji20.4khdcamera.com/484.html>glossyhaired </a>
movies to be released in november 2012 in india the hunt for the seventh book trailer
<a href=http://eikeikoshi26.4khdcamera.com>http://eikeikoshi26.4khdcamera.com</a>
<a href=http://ageruitozu65.4khdcamera.com>http://ageruitozu65.4khdcamera.com</a>
<a href=http://eshioerube54.4khdcamera.com>http://eshioerube54.4khdcamera.com</a>
<a href=http://chisusubeifu68.inoxdvr.com>http://chisusubeifu68.inoxdvr.com</a>
<a href=http://kuagorinishi59.inoxdvr.com>http://kuagorinishi59.inoxdvr.com</a>

tales of symphonia anime episode 2 english sub koffee with karan season 4 siddharth malhotra alia bhatt and varun dhawan

Интересные фотоподборки

(Timothyethib, 2020.09.24 20:21)

Привет всем участникам!
Нашел познавательную информацию на этом сайте: http://agentmdk.ru :
познавательные видео бесплатно http://agentmdk.ru/video/
ландшафтный дизайн http://agentmdk.ru/design/
http://agentmdk.ru/foto-prikoly-interesnoe/9485-tem-vremenem-v-avstralii.html Тем временем в Австралии
Самые примечательные вулканы Филиппин <a href=http://agentmdk.ru/foto-prikoly-interesnoe/1783-samye-primechatelnye-vulkany-filippin.html> Самые примечательные вулканы Филиппин </a>
http://agentmdk.ru/foto-prikoly-interesnoe/2869-kogda-shkolnye-uchebniki-byli-dlya-vseh-odinakovymi.html

Полезные сайты которые помогут решить все сложные вопросы

(Robertrem, 2020.09.21 04:26)


Переходите по ссылке: <a href="https://hydra-onion-zerkala.com" title="гидра сайт зеркало">гидра сайт зеркало</a> - и бросайте употреблять разные гадости не губите свое здоровье.

anna keramik återförsäljare infoforwomen.be

(infoforwomen.be, 2020.09.19 15:49)


I'm truly enjoying the design and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Outstanding work! kaody.infoforwomen.be/map4.php anna keramik återförsäljare

Южная жизнь

(Irina, 2020.09.19 15:34)


<a href=https://south.life/dosug-i-turizm/67-safari-park-gelendzhik.html>Сафари парк геленджик</a>

скачать fifa

(Idarkazeway, 2020.09.18 22:36)

Замечательно, это очень ценный ответ

---
Братва про нас! скачать fifa, скачать фифа или <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html>скачать fifa 15 c таблеткой</a> скачать fifa

Late-model master cvv betray online IMPORTANCE

(Gabrielbuh, 2020.09.17 18:20)

Dumps shop. Dumps refer to a higher hierarchy breed
of message compared to the CVV, which is equally
shopped in the avant-garde black market by means of!
<a href=https://jstash-bazar.su>carddumpswithpin
</a>

Компания CITIZENSHIP BY INVESTMENT PROFFESSIONALS

(Elyserum, 2020.09.15 16:21)

Мы является официальными агентами правительств Антигуа и
Барбуды, Доминики, Гренады и Федерации Сент-Китс и Невис.
Представители наших региональных офисов ежегодно
принимают участие в крупнейших мировых выставках и
симпозиумах, посвященных вопросам инвестиционного
гражданства.
<a href=http://citizenshipbyinvestment.pro/>
приобрети и оформи документы на жительство здесь</a>
<a href=http://citizenshipbyinvestment.pro/en/>
buy documents for residence price</a>

смотреть мультфильмы онлайн в хорошем тачки 3

(AnthonyMaymn, 2020.09.15 10:12)

Всем привет! интересный у вас сайт!
Нашел обширную базу кино: <b> рататуй мультфильм смотреть в хорошем качестве </b> <a href=http://kinobunker.net/>http://kinobunker.net/</a>
Здесь: исторические фильмы скачать бесплатно в хорошем качестве http://kinobunker.net/istoricheskiy/ рейтинг 2019
Тут: http://kinobunker.net/11046-neonovyy-demon-the-neon-demon-2016.html Неоновый демон / The Neon Demon (2016) смотреть онлайн бесплатно
Тут: http://kinobunker.net/4465-beti-i-amar-beti-and-amare-2014.html

фильмы 2019 смотреть хорошем качестве русские комедии

(TommyPhels, 2020.09.15 06:57)

Привет всем участникам! прикольный у вас сайт!
Нашел обширную базу кино: <a href=http://kinoklan.net/>русская мелодрама 2019 список лучших смотреть онлайн</a>
Здесь: <a href=http://kinoklan.net/voennyy/>военные фильмы русские 2020 смотреть в хорошем</a> смотреть военный фильм в хорошем качестве 1941 список 2020
Тут: http://kinoklan.net/2117-tvin-piks-twin-peaks-sezon-1-1990.html Твин Пикс / Twin Peaks (Сезон 1) (1990) смотреть онлайн бесплатно
Тут: http://kinoklan.net/8292-stanislav-govoruhin-vozvraschaetsya-s-filmom-po-dovlatovu.html

What is a carding shop?

(BruceTob, 2020.09.13 23:39)

Carding typically involves the holder of the stolen
card purchasing store-branded gift cards, which can
then be sold to others or used to purchase other goods
that can be sold for cash.
<a href=https://cardvilla.su>
feshop2018</a>

Zománc fürdő Podolszkban

(Carkexox, 2020.09.13 12:47)

<a href=https://megaremont.pro/podolsk-restavratsiya-vann/emalirovka>Podolszki zománcfürdők árai</a>

Анализ сайта бесплатно

(Ronaldfar, 2020.09.11 09:30)

В интернете большое количество анализаторов сайта,
качество работы которых напрямую зависит от тарифных планов.
Мы никогда не брали деньги со своей аудитории,
не показывали им рекламу и не планируем этого делать
<a href=https://be1.ru/>
позиции сайта в поисковиках </a>

Spring cleaning midtown Charmingly! How wonderful it turned out!

(MSNYCEmaniob, 2020.09.11 06:34)

The cleaning business accomplishes cleansing of areas of numerous dimensions and also arrangements.

The company's specialists offer cleaning up with the help of contemporary innovations, have unique tools, and additionally have certified detergents in their arsenal. In addition to the above benefits, wines use: favorable rates; cleansing quickly; high quality results; more than 100 favorable reviews. Cleansing workplaces will certainly aid keep your workplace in order for the most efficient job. Any company is very important ambience in the group. Cleansing services that can be bought cheaply currently can help to organize it and supply a comfy room for labor.

If needed, we leave cleaning up the kitchen 2-3 hrs after placing the order. You obtain cleansing asap.

We give specialist <a href=https://maidservicenyc.pro/>maid service</a> for personal customers. Making use of European devices as well as accredited devices, we attain maximum outcomes and supply cleaning in a short time.

We offer discounts for those that utilize the service for the very first time, along with favorable regards to teamwork for normal customers.

Our friendly group supplies you to get acquainted with positive terms of participation for corporate customers. We responsibly approach our activities, tidy utilizing specialist cleaning items as well as customized tools. Our employees are educated, have medical publications and recognize with the subtleties of removing facility and hard-to-remove dust from surface areas.

We offer high-grade cleansing for big business and tiny firms of different instructions, with a discount of approximately 25%.

loaded down gennick[FevuDbGtWesDDheL,5,9]

(RonaldAssic, 2020.09.08 20:21)

watch my husband's lover sept 6 2013
<a href=http://chibunkirosu57.hopto.org/222.html>duplicate </a>
ea cricket free game download for pc
http://pakizanshika88.zapto.org/41.html

Комиксы в стиле чтобы взрослых, смотрите бескорыстно

(Jameswef, 2020.09.07 20:14)

The coolest Porn comics posted close list: Incest comics,
HENTAI MANGA, porn pictures and titillating comics in English.
Artists who be suffering with offer all their creativity in degree to take out
both porn comics and remove all their thoughts through
painted pictures. Sometimes the depicted scenes are not
imaginable to think because in unexceptional viability
this seldom happens. [url=https://xxxporncomics.info/] porn comics 4321[/url]

Нужно совершаем Септик для дома постоянного проживания

(ecoReepe, 2020.09.06 08:15)

<b><a href=https://eco-corporation.ru/|eco-corporation.ru>Стоимость септиков для дачи</a></b>

Дабы не ошибиться с выбором, рекомендуется учитывать характеристики самого дачи (либо коттеджа), габариты участка земли.
Автономная канализация - наиболее востребованная часть технических коммуникаций
Септики - это несложная сборка с специфической конструкцией перелива, фильтрации и сложной электроникой
Обеспечиваем лучший завершающий результат
Всем известно, что профессионализм - это сегодня наиболее важное

гороскоп на сентябрь 2020

(Robertnap, 2020.09.04 18:16)

<a href=https://clck.ru/QUqg8><img src="https://www.belnovosti.by/sites/default/files/2020-08/monday_compressed_1.jpg"></a>
<a href=https://clck.ru/QUqg8>гороскоп павла глоб</a>

Восточный (Китайский) гороскоп по годам — таблица.
Легенды гласят, что примерно десять веков назад в далеком прошлом, Будда отправил приглашение всем животным обещав их вознаградить, с условием что они придут к нему в срок. Известно, что животные обычно заняты не людскими делами, и в Восточной культуре принято считать, что сущность животного заключается в том как он спит, размножается или ищет себе пищу, и следует инстинктам самосохранения.
Согласно этой легенде на приглашение Будды пришли двенадцать животных. Все животные пришли в следующем порядке: с начало Крыса, Бык (Вол), Тигр, Кролик (Заяц), затем Дракон, Змея, Лошадь Овца, Обезьяна, Петух, Собака, Свинья (Кабан). Согласно другим источникам вместо Зайца пришел Кролик или Кот, а вместо Кабана — пришла Свинья, вместо Крысы — пришла Мышь, а вместо Овцы пришла Коза. В знак верности великий бог Будда вознаградил их бессмертием, и назначил им по одному году царствования. И теперь люди рожденные в определенный год, будут наделены чертами и качествами, присущими этого животного.
Годовая таблица соответствия знакам зодиака по Восточному (Китайскому) гороскопу.
Знак по восточному гороскопу — это единый микрокосмос, имеющий свои собственные законы, которые не связаны никак с другими знаками. Здесь не нужно пытаться искать закономерности, структуру в тенденции всех знаков. Китайская астрология многие века направляла и вдохновляла поведение миллионов людей Восточной культуры, иметь такую огромную власть, трудно даже представить. Стоит заметить, что каждое животное Восточного календаря соответствует западным знакам зодиакального гороскопа. Потому Крысу, связанную с декабрем, всегда, изображают Стрельцом, Вол (Бык), покровительствующий январю, находит вторую сущность в Козероге, энергичный Тигр подобен Водолею и т. д. Всякий человек, который знаком с китайским лунным циклом, всегда прислушается к мудрим советам человека — Змеи, будет искать успех в сотрудничестве с кроткой Овцой и начнет новое дело с прозорливой Обезьяной. Лучше всего забавляться с беззаботной Лошадью и всегда можно рассчитывать на Зайца (Кролика) и несгибаемого Дракона. Кроме того, восточные люди знают, что критичного Петуха можно укротить только спокойным нравом, Собаку — уговорами, оптимистичного Тигра — только борьбой, а Крысу — непосредственным убеждением. Для того, чтобы понять, как жители восточных стран увязывали астрологическую практику со своей повседневностью, необходимо отметить главные принципы. Прежде всего, они хотели знать, что может иметь человек в тот или иной период: материальные блага, почести, власть, известность, удачи, успехи в любви, престиж, профессию, дом, друзей, отношение к окружающим, эрудицию. Вполне естественно, что человек задает себе вопрос, кем я могу стать в определенный год и что сделать. Несмотря на банальность таких вопросов, это дает ключ для понимания всей восточной культуры, носители которой стараются найти свой внутренний путь освобождения человека и приобретения вполне реальных познаний. Восточная астрологическая школа может нам показаться мало обнадеживающей. И это правильно, потому что жители Востока выражают свои мысли иначе. Они не стремятся увидеть недостатки и изъяны знака гороскопа, а размышляют, как можно стать Тигром, Овцой или Собакой при определенных жизненных обстоятельствах. Скорее, речь идет о направлениях, подразумевающих гибкое ритмичное движение вперед, ведь всякое животное имеет свой ритм и поступь. И каждый, кто хочет развиваться и прогрессировать, должен прислушаться к советам восточных мудрецов.<a href=https://clck.ru/QUqg8>Гороскоп животных</a>

Все что нужно знать о кредитах, мы ваш гид!

(JeffreyWhisa, 2020.09.04 13:47)

Наша компания умеет разбирать и избирать партнеров: приклнные банки, испытанные приватные трейдеры.
В нашей фирмы заказчик получает не элементарно кредит под задаток жилплощади
<a href=http://kredit-pod-zalog.mozello.ru/finansovye-novosti/>где получить деньги под залог квартиры
</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

Következő »