Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyulak tartása

2011.02.25

A nyulat tarthatjuk lakásban és tarthatjuk kertben:

A kertben:
A gazdik nagy többsége a lakásban, együtt él kedvencével, viszont a jó idő beköszöntével, akinek lehetősége adódik rá, több-kevesebb időre biztosítja nyuszijának a friss levegőt, a napfényt, az ásás és a szaladgálás  lehetőségét.
   Többen úgy vélik, hogy a nyúlnak természetesebb környezetet biztosíthatunk azzal, ha a kertet választjuk lakóhelyéül. Arról azonban ne felejtkezzünk el, hogy a nyulak sok veszélynek vannak kitéve a kertben, továbbá a velünk együtt élő nyuszival szorosabb kapcsolatot tudunk kialakítani, és a betegségre utaló jeleket is hamarabb észrevesszük rajta, mint a kertben lakón.
maxi1.jpgMielőtt kerti lak megvásárlása vagy építése mellet döntünk, gondoljuk át, hogy csak napközben szeretnénk a szabadban elhelyezni a nyuszit, vagy éjszakára is. A kizárólag nappali kint tartózkodás idejére, a tavasztól őszig tartó időszakban egy mobil kifutó is megfelel a célnak, ha tudjuk azt vállalni, hogy állandó felügyelet alatt tartjuk a nyuszit. Ebben az esetben nincs szükség komoly előkészületekre, elegendő a megfelelő magasságú, akár általunk készített, akár üzletben vásárolt kifutót elhelyezni kertünk egy kellemes részén. Legyünk azonban óvatosak, mert kedvencünk csak akkor van biztonságban, ha mindig a közelében maradunk, ezért soha ne hagyjuk felügyelet nélkül!
Állandó kerti tartózkodás tervezése esetén, járjunk el nagy körültekintéssel, mert felügyeletünk hiányában, teljes biztonságot nyújtó kifutót kell biztosítanunk kedvencünknek. Folyamatos kint tartózkodáshoz olyan ketrecben, kifutóban helyezzük el a nyuszikat, mely megvédi őket az időjárás viszontagságaitól, naptól, széltől, csapadéktól is.  Esőzés vagy hóolvadás után, könnyen sártengerré válhat a kifutó, ezért gondoskodjunk annak megfelelő vízelvezetéséről is.
 
Akiknek a nyuszija a telet is a szabadban tölti, aminek feltétele, hogy legkésőbb szeptember környékén, illetve lakásunk fűtésének kezdete előtt már kiköltöztessük a kertbe kedvencünket. Kizárólag ebben az esetben tud felkészülni a télre, dúsabb, tömörebb bundát növeszteni és némi zsírtartalékot képezni a hűvös idő könnyebb átvészelésére. Ehhez a nyári lakot viszont szükséges némiképp átalakítanunk.A téli táplálás nagyban különbözik a nyáriétól a szabadban tartott nyuszik esetében. Ősszel vitaminkúra ajánlott az immunrendszer erősítése és a fokozott vedlés - ami rendkívül megviseli a szervezetet - minélketrec3.jpg hamarabbi lezajlásának elősegítése érdekében. Önitatót csak addig tudunk használni, míg a levegő hőmérséklete fagypont alá nem csökken. Az itató befagyását késleltethetjük, ha az ivóvízből 5%-os almaecet felhasználásával 1%-os oldatot készítünk.

   Amint hűvösebbre fordul az időjárás, cseréljük ki az itatót nyílt víztükrűre, ha ebbe belefagy a víz és a nyuszi nagyon szomjas, a jeget akkor is el tudja nyalogatni, bár ezt a fajta folyadékbiztosítást semmiképpen nem ajánljuk. Olvasszuk ki és cseréljük a vizet naponta többször, mert a nyulak számára optimális ivóvíz hőmérséklete 15-18°C -os, ennél alacsonyabb hőfok vagy a jég nyalogatása meghűléshez vezethet.

   Az itatásra különös gondot kell fordítanunk, mert a táplálék összetétele télen a nagyobb mennyiségű száraztakarmány irányába tolódik, hiszen zöldfélét lényegesen kevesebbet tudunk adni, mert ügyelnünk kell arra, hogy egyszerre csak akkora mennyiséget helyezzünk a nyuszi elé, amennyit rögtön megeszik. Ezzel megakadályozhatjuk a fagyott zöldségek és gyümölcsök okozta súlyos emésztőszervi megbetegedéseket.

   Az ősz folyamán kezdjünk el fokozatosan nagyobb energiatartalmú tápot bevezetni az étrendbe. Ezzel elősegítjük némi zsírtartalék képzését, ami szükséges ilyenkor, hisz a test fűtésére sok energiát használ fel a szervezet. Ha kis mennyiségű napraforgót keverünk a tápba, akkor a fokozottabb őszi vedlést is felgyorsíthatjuk valamelyest és a nyuszinak plusz energia-bevitelt is tudunk biztosítani. Észre fogjuk venni, hogy a levegő hőmérsékletének csökkenésével párhuzamosan nő az elfogyasztott napraforgó mennyisége. Az addig azt rendszeresen otthagyó nyuszi egyre többet fog enni belőle, ahogy hűvösebb lesz az időjárás, és így biztosak lehetünk benne, hogy nem fog fázni.

   Szénát ne tegyünk alá alomként - erre a zabszalma a legalkalmasabb -, hanem szénatartóból kínáljuk, illetve ha fellógatva tesszük be a nyuszinak, akkor azzal kiválóan elszórakozik, mire elfogyasztja.

   Szót kell még ejtenünk arról, hogy télen ugyan olyan rendszerességgel takarítsuk a nyuszit, mint nyáron és a rendszeres karomvágásról se feledkezzünk el! A gondozási teendőkben nincs eltérés az évszakok függvényében.

   A ragadozók elleni védelem mellet, télen a rágcsáló-mentesítésre is fokozottabb figyelmet kell fordítanunk, hiszen ilyenkor ezek az állatok közelebb húzódnak az ember lakóhelyéhez, ahol több élelmet találnak.

   Fontos, hogy a lakásba ne vigyük be a szőrmókot, ha már hozzászokott a kinti időjáráshoz, mert a nagy hőmérsékletkülönbséget nem tolerálja, és az őt hirtelen megcsapó hidegtől könnyen meghűlhet, amikor visszatér kerti otthonába.

   Nem utolsó sorban még megemlítenénk, hogy lehetőségeinkhez mérten a lehető legtöbb időt töltsük télen is a nyuszival, hiába fázunk kint, mert csak akkor tudjuk időben felismerni és észre venni a betegségre utaló jeleket rajta.

Forrás: www.nyuszivilag.hu

 

 

 

Lakásban:
Azok az emberek, akik nem kertes házban laknak, vagy akik egész nap dolgoznak, nem tarthatnak sokféle állatot, de egy nyuszi praktikus megoldás lehet számukra. A kutyák például nem tarthatóak kis lakásban és nem lehet őket hosszabb időre egyedül hagyni sem. Egy nyuszival viszont mindezt megtehetjük. A nyuszik a szomszédokat sem fogják zavarni. Könnyen meg is szelídülnek, főleg, ha fiatal korukban kerülnek gazdájukhoz. A nyuszikat nem zavarja az állandó bentlakás. Sokkal természetesebb körülményeket jelent kedvencünk számára, ha a lakásban kieresztve futkározhketrec_lakasban.jpgat, mint az, ha egész napra ketrecbe zárjuk.
A gyári ketrecek alja lecsatolható, így a tálkát könnyen tudjuk tisztítani. A ketrecek oldalán ettől függetlenül található egy ajtó is, melyen kedvencünk ki-be járkálhat. Ügyeljünk arra, hogy a saját biztonsága érdekében ezeket ő ne tudja kinyitni.

A ketrec elhelyezésekor figyelembe kell venni a következőket:

  • A nyuszi érezze magát biztonságban.
  • Ne legyen huzatnak kitéve, ezért a folyosón való elhelyezésről mondjunk le.
  • Soha ne helyezzük közvetlenül az ablak alá, mert egy forró napon a nap sugarai megárthatnak a nyuszi egészségének. Tegyük inkábba fal mellé.
El kell döntenünk, hogy az új lakónak csak egy szobában vagy az egész lakásban szabad mozgásteret engedjünk-e. Kezdetben jó, ha csak egy szobára korlátozódunk, hogy könnyebben megismerhesse új környezetét, territóriuma határait- és hogy könnyebben rászoktassuk új illemhelyére is.
A legfontosabb probléma, amivel majd szembe kell néznünk, az a nyúl állandó rágcsálása lesz. Ennek végzetes következményei is lehetnek, ha például egy elektromos vezetéket harap át. Ezért soha ne hagyjunk fedetlenül egyetlen zsinórt sem ott, ahol a nyuszi megfordulhat. Vezessük el a szőnyeg alatt azokat! Mindig húzzuk ki dugót a konnektorból, s emeljük is fel azt a földről! Más veszélyek is leselkedhetnek rá!
 
Szobatisztaság:
A nyúl eredendően nem szobatiszta állat. Még ha vizeletét egy helyre is üríti, a székletét véletlenszerűen szórja szét. Persze gondos odafigyeléssel és némi figyelmességgel rászoktatható. Ha új nyuszit viszünk haza, miután megmutattuk a területét (ahol szabad tartózkodnia), engedjük, had válasszon magának egy sarkot, ahová ürít. Ezek után ide helyezzük az almot. Ez lehetőleg egy nem áteresztő alacsony falú doboz legyen. Tehetünk bele papírt, forgácsot. Macskaalom nem igazán megfelelő, mivel az állat megeszi a rögöket. Nyuszink érezni fogja dobozában a saját szagát, ezért oda fog járni a dolgát végezni. Véletlen balesetnél soha ne bántsuk, mert ezzel csak ijedelmet okozunk neki és félni fog tőlünk. Elég egy hangos szó, vagy kiabáljuk neki a nevét. Ha beleürít, természetesen dicsérjük meg. Maga a szoktatás legfeljebb egy hónapig tart, utána nyuszink érteni fogja mikor mit szabad és mit nem. Ha valahonnan dühösen a nevét hallja kiáltani, rájön, rosszat csinált. S rendkívül bűnbánó tud lenni.
Forrás:www.torpenyuloldal.freeweb.hu
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Всем привет

(Davidalero, 2020.12.29 04:05)

Спасибо за совет все нашлось тут!
<a href=https://5-xl.ru>шикарная фигура</a>

Test, just a test

(XRumerTest, 2020.12.29 01:46)

Hello. And Bye.

RITMO (Bad Boys For Life) (Remix)(Official Music Video)

(Norinedup, 2020.12.29 01:40)

<a href=https://blackeyedpeasvevo.ltsoft.info/hd/ritmo-bad/prHSiJHNoqberZU><img src="https://i.ytimg.com/vi/BxoTagmBxu0/hqdefault.jpg"></a>

RITMO (Bad Boys <a href=https://blackeyedpeasvevo.ltsoft.info/hd/ritmo-bad/prHSiJHNoqberZU>For</a> Life) (Remix)(Official Music Video)

games hellp

(JaimeArric, 2020.12.28 22:45)

HI help games How do I find this game?
<a href=https://www.youtube.com/channel/UCl0jnNeT0fMtim-GpRV5fGA>walkthrough</a>

#2bpcDV4gj

pasta vegetarisk s&aring;s

(pasta vegetarisk s&aring;s, 2020.12.28 19:36)


I just couldn't go away your site prior to suggesting that I actually loved the standard information an individual supply to your visitors? Is going to be again regularly in order to inspect new posts <a href="http://ulec.seamstyb.se/music/pasta-vegetarisk-ss.php">pasta vegetarisk sГҐs</a>

Break-up

(Icept, 2020.12.28 07:58)


I had been wed to precisely the person for twenty five decades.He's been verbally and emotionally abusive to also our children personally and me personally.I Wasn't Permitted to inquire where he went
https://free-divorce-advice.com/missouri/how-do-i-transfer-a-car-title-in-texas-after-divorce-3/

olika nyanser av rosa

(olika nyanser av rosa, 2020.12.28 04:29)


Currently it appears like Drupal is the best blogging platform available right now. (from what I've read) Is that what you are using on your blog? <a href="http://pregl.renoun.se/for-men/olika-nyanser-av-rosa.php">olika nyanser av rosa</a>

Приглашаем чтобы сайт секс фото красивых девушек с красивыми фотографиями эротики

(Karlescah, 2020.12.27 22:51)

Приглашаем на сайт красивой эротики pornopda.online, <b>фото</b> и <b>видеороликов</b> онлайн
Девушки России из г. Серпухов и пригородов снимаются обнаженными для фотографов, профессиональные и домашние фото.
фото порно молодых шлюх

Также посетители присылают нам свои интимные домашние фото.
<a href=https://pornopda.online/pornofoto/home-foto/>порно с молоденькими фото
картинки порно аниме
фото девушек эротические
фотки с голыми девушками
эротическое фото домашнее
эрофото в чулках</a>

Hi I'm new

(Angelothida, 2020.12.27 21:21)

Interesting, I'm following the thread.

-

(Stacyclosy, 2020.12.27 15:41)

<a href=https://basilelhaj.ilworld.info/eJWozpu4m4Pfn4o/tjrb-g-rb><img src="https://i.ytimg.com/vi/E_ohiUhPzmY/hqdefault.jpg"></a>

ШЄШ¬Ш±ШЁШ© ШЈШєШ±ШЁ ЩЎЩ  <a href=https://basilelhaj.ilworld.info/eJWozpu4m4Pfn4o/tjrb-g-rb>ШЈШґЩЉШ§ШЎ</a> Щ…Щ‚Щ„ЩЉШ© ЩЃЩЉ Ш§Щ„ШІЩЉШЄ - ШіШЄЩЉЩѓ Ш§Щ„ШўЩ†ШєЩ€Ші Щ…Щ‚Щ„ЩЉ ЩЃЩЉ Ш§Щ„ШІЩЉШЄШџ

Предложение оптимизатору сайта nyuszivilag.eoldal.hu

(Trustcon, 2020.12.27 13:57)

Приветствую Вас!

Если вы желаете улучшить видимость Вашего сайта nyuszivilag.eoldal.hu в поиске и улучшить его ранжирование, то моя услуга будет очень необходимой для Вас.
<b>Поток доверия Majestic Trust Flow - система предназначеная для определения степени надежности ссылки на основе качества обратных ссылок, указывающих на Ваш сайт.</b>

Если для Вашего сайта улучшить показатель потока доверия Trust Flow по шкале Majestic SEO, то можно добиться очень высоких позиций в поисковой выдаче.

У сайтов с высоким потоком доверия TF появляется стойкость к поисковым алгоритмам и фильтрам. Я предлагаю "белый метод" увеличения потока доверия сайта до 30 единиц показателя авторитетности.

Если Вам интересно, изучайте метод в моем блоге https://www.facebook.com/Obzoroffinfo/posts/133377341928712

Конкретно, в чём заключается суть моего способа по прокачке сайта с помощью наращивания потока авторитетности:

Я проставлю 30 качественных ссылок на Ваш сайт на авторитетных ресурсах с огромным уровнем Trust Flow и поток доверия Вашего сайта увеличится до 30 единиц.

Ссылки на трастовых сайтах размещаются в статьях и на вечно.
Услуга на 100% безопасна для любых алгоритмов систем Google и Yandex включая Панду и Пингвин, так как мой метод чистый и натуральный.
Вы получите большое превосходство перед своими конкурентами и улучшите ранжирование Вашего сайта в поисковой выдаче.

Похожих услуг по продвижению сайтов в ТОП не предлагает никто кроме меня. Комментарии о увеличении траста сайта можете посмотреть тут на бирже https://kwork.ru/integrated-promotion/4400338/uvelichu-pokazatel-trust-flow-do-30 Kwork и все они положительные, так как покупатели полностью довольны выполненной мною работой и заказывают продвижение сразу для 9 сайтов и делают повторные заявки.

Статьи о моём сервисе можно увидеть на популярных сайтах, например <a href=http://habbotrax.mex.tl/?gb=1#top>Предложение администратору сайта habbotrax.mex.tl</a> 06_0f05

polo ralph lauren skjortkl&auml;nning

(polo ralph lauren skjortkl&auml;nning, 2020.12.27 12:46)


It's fantastic that you are getting ideas from this piece of writing as well as from our argument made here. <a href="http://riadia.seamstyb.se/beauty/polo-ralph-lauren-skjortklaenning.php">polo ralph lauren skjortklänning</a>

перегородки купить

(Ruslannnv, 2020.12.27 08:03)

Доброго времени суток друзья<a href=https://comfortlife.by/>!</a>
Изготавливаем и устанавливаем любые зеркала под заказ в Минске и области по необходимым вам размерам. Предлагаем вам максимально широкий ассортимент оттенков зеркал, различные формы, технологии обработки и декорирования. С удовольствием беремся за нестандартные и оригинальные индивидуальные проекты.
Более подробная информация размещена на нашем <a href=https://comfortlife.by/>сайте</a>
С уважением,коллектив «КОМФОРТЛАЙФ».
http://www.ambervibe.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=370321
https://warcraft.ingame.de/forum/members/687666-Ruslanxbm
https://apexkeygens.com/crack-serial-key/124899/Daisy-disk.html
https://legalize.co/author/ruslankyb/
https://fashion.azyya.com/771302.html#post5677116

BTS () Sing 'Dynamite' with me (Holiday Remix) - Jimin & Jung Kook

(Jewellnot, 2020.12.27 03:19)

<a href=https://bangtantv.trhttp.info/bts-bangtansonyeondan-sing-dynamite-with-me-holiday-remix-jimin-jung-kook/bZVspJqdZrevqGk><img src="https://i.ytimg.com/vi/4d8B9i0Szq8/hqdefault.jpg"></a>

BTS (л°©нѓ„м†Њл…„л‹Ё) Sing 'Dynamite' with me (Holiday Remix) - Jimin & Jung <a href=https://bangtantv.trhttp.info/bts-bangtansonyeondan-sing-dynamite-with-me-holiday-remix-jimin-jung-kook/bZVspJqdZrevqGk>Kook</a>

купить круглое зеркало с подсветкой

(Ruslanrua, 2020.12.27 02:09)

Здравствуйте дамы и господа<a href=https://comfortlife.by/>!</a>
Изготавливаем и устанавливаем любые зеркала под заказ в Минске и области по необходимым вам размерам. Предлагаем вам максимально широкий ассортимент оттенков зеркал, различные формы, технологии обработки и декорирования. С удовольствием беремся за нестандартные и оригинальные индивидуальные проекты.
Более подробная информация размещена на нашем <a href=https://comfortlife.by/>сайте</a>
С уважением,коллектив «КОМФОРТЛАЙФ».
http://dev.truewow.org/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=10262648
http://bisouss.fr/forum/member.php?8351-Ruslanqyx&tab=aboutme
https://k8-asia.com/k8/profile.php?id=177655
http://www.irsex.net/member.php?193992-Ruslanwwr
http://www.habitat-horizon.fr/livredor.php?msg=1

Awesome FREE Software for your PC or Notebook

(Jamesunurl, 2020.12.26 15:49)

Here are the great software programs that may help you with all your tasks: no viruses and hidden payments. By the way, only today all our software is FREE!

<a href=https://driversol.com/drivers/linux/>Linux drivers</a>
<a href=https://driversol.com/drivers/dlink/>DLink drivers</a>

hur m&aring;nga milligram &auml;r ett gram

(hur m&aring;nga milligram &auml;r ett gram, 2020.12.26 12:10)


Hello are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and create my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated! <a href="http://mensg.renoun.se/decorations/hur-mnga-milligram-aer-ett-gram.php">hur mГҐnga milligram Г¤r ett gram</a>

Lucas Lira e Sunaika se envolvem em polemica apos demitir empregada domestica

(HannahPof, 2020.12.26 02:34)

<a href=https://tretanews.brworld.info/lucas-lira-e-sunaika-se-envolvem-em-pol-mica-ap-s-demitir-empregada-dom-stica/nKyKpbOei8aXYKs><img src="https://i.ytimg.com/vi/jxVDPmRd5-I/hqdefault.jpg"></a>

Lucas Lira e Sunaika se <a href=https://tretanews.brworld.info/lucas-lira-e-sunaika-se-envolvem-em-pol-mica-ap-s-demitir-empregada-dom-stica/nKyKpbOei8aXYKs>envolvem</a> em polГЄmica apГіs demitir empregada domГ©stica

кейсы сео Иваново

(PeterAnype, 2020.12.25 11:10)

От того, сможет ли ваш знаток сообразно продажам «зацепить» клиента присутствие первом общении, зависит, будет ли заключен новобранец контракт. Следовательно не стоит терять контроль над жизнью отдела с новой базой. Эффект, который произведет помощник для потенциального партнера, определяет имидж организации, ассоциации с бизнесом.Чтобы сделать entanglement иначе wap сайт нуждаться не многое: стремление, инструменты и информация сообразно сайтостроению. Коль у Вас уже пожирать первое и второе, то различную информацию на тему ровно сделать веб сайт Вы найдете ниже.В ходе переговоров соглашайтесь с собеседником. Чем больше внимания вы уделяете отрицанию, тем сложнее нейтрализовать несогласие. Симметрия покажет, сколько вы «для одной волне». Присутствие этом полностью наступать правилам второй стороны не нужно. Постройте фразу беспричинно: «Вы правы, закал играет роль, однако…».Дополнить картину можно поиском сообразно локации. Коли ваши конкуренты делали записи с метками – вы это заметите в результатах выдачи. Тут есть придирка к гео: прежде довольно ваш регион, после другие.статистика аудитории инстаграма
<a href=https://ivanovo.skgroups.ru/portfol-seo.html>раскрутка сайтов портфолио</a>
<a href=https://ivanovo.skgroups.ru/vnedrenie-crm.html>внедрение CRM</a>
https://ivanovo.skgroups.ru/vizitka.html - изготовление сайта визитки

Чин создания своего сайта в интернете:Самый напряженный/печальный/страшный момент фильма непременно принужден испортить крик «ПРОБЛЕМЫ С ДОСТУПОМ В JOYCASINO?». Либо кроме лучше – «Эй, АКА, а как поднять бабла? Азино три топора!». Азартные игры мы не поддерживаем. И ни за какие коврижки распространять не будем. Только в этой статье не упомянуть о них – преступление.• Чтобы того воеже заказать товар сиречь услугу, вашим потенциальным потребителям не нужно даже выздоравливать с дивана alias кресла. Им достаточно приходить на ваш сайт и встречать интересующую продукцию. Вам лишь нужно разработать желанный дизайн, годный интерфейс и простую навигацию, и таким образом вы сделаете выступка навстречу клиенту.Но! Пользователи репостили себе это на стену, отправляли друзьям с подписью а-ля «видел прикол?». Бурятские унты хайпанули следовать счет ставки на юмор.Произведение аудитории

Cetefielose lvevb

(VedFasokdoorse, 2020.12.25 07:58)

absolutely free credit report https://getcreditreportstats.com/ - free transunion credit report highest credit score possible annual credit report completely free


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

Következő »