Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyulak tartása

2011.02.25

A nyulat tarthatjuk lakásban és tarthatjuk kertben:

A kertben:
A gazdik nagy többsége a lakásban, együtt él kedvencével, viszont a jó idő beköszöntével, akinek lehetősége adódik rá, több-kevesebb időre biztosítja nyuszijának a friss levegőt, a napfényt, az ásás és a szaladgálás  lehetőségét.
   Többen úgy vélik, hogy a nyúlnak természetesebb környezetet biztosíthatunk azzal, ha a kertet választjuk lakóhelyéül. Arról azonban ne felejtkezzünk el, hogy a nyulak sok veszélynek vannak kitéve a kertben, továbbá a velünk együtt élő nyuszival szorosabb kapcsolatot tudunk kialakítani, és a betegségre utaló jeleket is hamarabb észrevesszük rajta, mint a kertben lakón.
maxi1.jpgMielőtt kerti lak megvásárlása vagy építése mellet döntünk, gondoljuk át, hogy csak napközben szeretnénk a szabadban elhelyezni a nyuszit, vagy éjszakára is. A kizárólag nappali kint tartózkodás idejére, a tavasztól őszig tartó időszakban egy mobil kifutó is megfelel a célnak, ha tudjuk azt vállalni, hogy állandó felügyelet alatt tartjuk a nyuszit. Ebben az esetben nincs szükség komoly előkészületekre, elegendő a megfelelő magasságú, akár általunk készített, akár üzletben vásárolt kifutót elhelyezni kertünk egy kellemes részén. Legyünk azonban óvatosak, mert kedvencünk csak akkor van biztonságban, ha mindig a közelében maradunk, ezért soha ne hagyjuk felügyelet nélkül!
Állandó kerti tartózkodás tervezése esetén, járjunk el nagy körültekintéssel, mert felügyeletünk hiányában, teljes biztonságot nyújtó kifutót kell biztosítanunk kedvencünknek. Folyamatos kint tartózkodáshoz olyan ketrecben, kifutóban helyezzük el a nyuszikat, mely megvédi őket az időjárás viszontagságaitól, naptól, széltől, csapadéktól is.  Esőzés vagy hóolvadás után, könnyen sártengerré válhat a kifutó, ezért gondoskodjunk annak megfelelő vízelvezetéséről is.
 
Akiknek a nyuszija a telet is a szabadban tölti, aminek feltétele, hogy legkésőbb szeptember környékén, illetve lakásunk fűtésének kezdete előtt már kiköltöztessük a kertbe kedvencünket. Kizárólag ebben az esetben tud felkészülni a télre, dúsabb, tömörebb bundát növeszteni és némi zsírtartalékot képezni a hűvös idő könnyebb átvészelésére. Ehhez a nyári lakot viszont szükséges némiképp átalakítanunk.A téli táplálás nagyban különbözik a nyáriétól a szabadban tartott nyuszik esetében. Ősszel vitaminkúra ajánlott az immunrendszer erősítése és a fokozott vedlés - ami rendkívül megviseli a szervezetet - minélketrec3.jpg hamarabbi lezajlásának elősegítése érdekében. Önitatót csak addig tudunk használni, míg a levegő hőmérséklete fagypont alá nem csökken. Az itató befagyását késleltethetjük, ha az ivóvízből 5%-os almaecet felhasználásával 1%-os oldatot készítünk.

   Amint hűvösebbre fordul az időjárás, cseréljük ki az itatót nyílt víztükrűre, ha ebbe belefagy a víz és a nyuszi nagyon szomjas, a jeget akkor is el tudja nyalogatni, bár ezt a fajta folyadékbiztosítást semmiképpen nem ajánljuk. Olvasszuk ki és cseréljük a vizet naponta többször, mert a nyulak számára optimális ivóvíz hőmérséklete 15-18°C -os, ennél alacsonyabb hőfok vagy a jég nyalogatása meghűléshez vezethet.

   Az itatásra különös gondot kell fordítanunk, mert a táplálék összetétele télen a nagyobb mennyiségű száraztakarmány irányába tolódik, hiszen zöldfélét lényegesen kevesebbet tudunk adni, mert ügyelnünk kell arra, hogy egyszerre csak akkora mennyiséget helyezzünk a nyuszi elé, amennyit rögtön megeszik. Ezzel megakadályozhatjuk a fagyott zöldségek és gyümölcsök okozta súlyos emésztőszervi megbetegedéseket.

   Az ősz folyamán kezdjünk el fokozatosan nagyobb energiatartalmú tápot bevezetni az étrendbe. Ezzel elősegítjük némi zsírtartalék képzését, ami szükséges ilyenkor, hisz a test fűtésére sok energiát használ fel a szervezet. Ha kis mennyiségű napraforgót keverünk a tápba, akkor a fokozottabb őszi vedlést is felgyorsíthatjuk valamelyest és a nyuszinak plusz energia-bevitelt is tudunk biztosítani. Észre fogjuk venni, hogy a levegő hőmérsékletének csökkenésével párhuzamosan nő az elfogyasztott napraforgó mennyisége. Az addig azt rendszeresen otthagyó nyuszi egyre többet fog enni belőle, ahogy hűvösebb lesz az időjárás, és így biztosak lehetünk benne, hogy nem fog fázni.

   Szénát ne tegyünk alá alomként - erre a zabszalma a legalkalmasabb -, hanem szénatartóból kínáljuk, illetve ha fellógatva tesszük be a nyuszinak, akkor azzal kiválóan elszórakozik, mire elfogyasztja.

   Szót kell még ejtenünk arról, hogy télen ugyan olyan rendszerességgel takarítsuk a nyuszit, mint nyáron és a rendszeres karomvágásról se feledkezzünk el! A gondozási teendőkben nincs eltérés az évszakok függvényében.

   A ragadozók elleni védelem mellet, télen a rágcsáló-mentesítésre is fokozottabb figyelmet kell fordítanunk, hiszen ilyenkor ezek az állatok közelebb húzódnak az ember lakóhelyéhez, ahol több élelmet találnak.

   Fontos, hogy a lakásba ne vigyük be a szőrmókot, ha már hozzászokott a kinti időjáráshoz, mert a nagy hőmérsékletkülönbséget nem tolerálja, és az őt hirtelen megcsapó hidegtől könnyen meghűlhet, amikor visszatér kerti otthonába.

   Nem utolsó sorban még megemlítenénk, hogy lehetőségeinkhez mérten a lehető legtöbb időt töltsük télen is a nyuszival, hiába fázunk kint, mert csak akkor tudjuk időben felismerni és észre venni a betegségre utaló jeleket rajta.

Forrás: www.nyuszivilag.hu

 

 

 

Lakásban:
Azok az emberek, akik nem kertes házban laknak, vagy akik egész nap dolgoznak, nem tarthatnak sokféle állatot, de egy nyuszi praktikus megoldás lehet számukra. A kutyák például nem tarthatóak kis lakásban és nem lehet őket hosszabb időre egyedül hagyni sem. Egy nyuszival viszont mindezt megtehetjük. A nyuszik a szomszédokat sem fogják zavarni. Könnyen meg is szelídülnek, főleg, ha fiatal korukban kerülnek gazdájukhoz. A nyuszikat nem zavarja az állandó bentlakás. Sokkal természetesebb körülményeket jelent kedvencünk számára, ha a lakásban kieresztve futkározhketrec_lakasban.jpgat, mint az, ha egész napra ketrecbe zárjuk.
A gyári ketrecek alja lecsatolható, így a tálkát könnyen tudjuk tisztítani. A ketrecek oldalán ettől függetlenül található egy ajtó is, melyen kedvencünk ki-be járkálhat. Ügyeljünk arra, hogy a saját biztonsága érdekében ezeket ő ne tudja kinyitni.

A ketrec elhelyezésekor figyelembe kell venni a következőket:

  • A nyuszi érezze magát biztonságban.
  • Ne legyen huzatnak kitéve, ezért a folyosón való elhelyezésről mondjunk le.
  • Soha ne helyezzük közvetlenül az ablak alá, mert egy forró napon a nap sugarai megárthatnak a nyuszi egészségének. Tegyük inkábba fal mellé.
El kell döntenünk, hogy az új lakónak csak egy szobában vagy az egész lakásban szabad mozgásteret engedjünk-e. Kezdetben jó, ha csak egy szobára korlátozódunk, hogy könnyebben megismerhesse új környezetét, territóriuma határait- és hogy könnyebben rászoktassuk új illemhelyére is.
A legfontosabb probléma, amivel majd szembe kell néznünk, az a nyúl állandó rágcsálása lesz. Ennek végzetes következményei is lehetnek, ha például egy elektromos vezetéket harap át. Ezért soha ne hagyjunk fedetlenül egyetlen zsinórt sem ott, ahol a nyuszi megfordulhat. Vezessük el a szőnyeg alatt azokat! Mindig húzzuk ki dugót a konnektorból, s emeljük is fel azt a földről! Más veszélyek is leselkedhetnek rá!
 
Szobatisztaság:
A nyúl eredendően nem szobatiszta állat. Még ha vizeletét egy helyre is üríti, a székletét véletlenszerűen szórja szét. Persze gondos odafigyeléssel és némi figyelmességgel rászoktatható. Ha új nyuszit viszünk haza, miután megmutattuk a területét (ahol szabad tartózkodnia), engedjük, had válasszon magának egy sarkot, ahová ürít. Ezek után ide helyezzük az almot. Ez lehetőleg egy nem áteresztő alacsony falú doboz legyen. Tehetünk bele papírt, forgácsot. Macskaalom nem igazán megfelelő, mivel az állat megeszi a rögöket. Nyuszink érezni fogja dobozában a saját szagát, ezért oda fog járni a dolgát végezni. Véletlen balesetnél soha ne bántsuk, mert ezzel csak ijedelmet okozunk neki és félni fog tőlünk. Elég egy hangos szó, vagy kiabáljuk neki a nevét. Ha beleürít, természetesen dicsérjük meg. Maga a szoktatás legfeljebb egy hónapig tart, utána nyuszink érteni fogja mikor mit szabad és mit nem. Ha valahonnan dühösen a nevét hallja kiáltani, rájön, rosszat csinált. S rendkívül bűnbánó tud lenni.
Forrás:www.torpenyuloldal.freeweb.hu
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

town vintage acne

(town vintage acne, 2021.01.16 21:26)


Keep this going please, great job! <a href="http://furni.girlsprizladies.com/decorations/town-vintage-acne.php">town vintage acne</a>

hbo nordic studentrabatt

(hbo nordic studentrabatt, 2021.01.16 19:51)


Hi to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this site, and your views are fastidious for new users. <a href="http://jaubar.seamstyb.se/music/hbo-nordic-studentrabatt.php">hbo nordic studentrabatt</a>

casein vs vassle

(casein vs vassle, 2021.01.16 11:16)


I do believe all the ideas you have introduced on your post. They are very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are too short for novices. May just you please lengthen them a bit from subsequent time? Thank you for the post. <a href="http://lesdi.girlsprizladies.com/useful-tips/casein-vs-vassle.php">casein vs vassle</a>

Home cleaning new york Thank you for my delight!

(Emaniob, 2021.01.16 09:00)

Have you tried the Maid service in my area.
Our Corporation in Union Square more six years, during this period we working only female employees , on Monthly cleaning and Maid service in my area. Maid service in my area ensures cleanliness and order in rooms in the apartment respectively set condition. We employ solely experienced Home maid clean , that do One time house cleaning service of the most varied complexity and do it fast and qualitatively. If we are talking about a large house, our employees we will provide client necessary composition staff. You can buy not only experienced employee , but on the other hand prices affordable for each customer for maid rental service в Bergen Beach. For to order Dry-cleaning padded stools and Housemaid suggest you personally look at our site in Richmond Hill. The Tidying up Housekeeping services с Maid service in my area unchanged more economical in Riverdale


We supply expert <a href=http://house-cleaner-nyc.com>move in out cleaning services</a> for personal clients. Utilizing European equipment and also certified devices, we attain optimal results as well as offer cleansing in a short time.

Our pleasant group provides you to obtain accustomed with beneficial regards to cooperation for business clients. We sensibly approach our activities, clean using professional cleaning products as well as customized tools. Our employees are trained, have clinical books and recognize with the subtleties of removing complicated and hard-to-remove dirt from surface areas.

ЛипЛид

(WilliamGUm, 2021.01.16 07:23)

Удивительно, но предварительно сих пор встречаются забавные картинки, что-то вроде анекдотов, которые пользователи добавляют себе на стены в социальных сетях. Почему? Забавные, милые, наивные... Дети – прямая дорога к высокому виральному охвату. Видео с детишками чаще только заходят на «ура», так сколько держите это в голове при разработке рекламной кампании.• Надо варганить большое сумма холодных звонков, поскольку статистика неумолима — на 10 звонков 9 отказов и 1 веритель, заинтересовавшийся вашим предложение. Для 10 заинтересовавшихся — 1 клиент.В зависимости от того, какую виды вы выбрали в самом начале, варианты для этом этапе будут разные. Возьмем, для цели «Трафик» дозволительно оптимизировать рекламу почти получение большего числа кликов сиречь почти получение большего числа просмотров целевой страницы. Исходя из своих собственных задач, выбирайте очень кстати вариант. А способ сделает всё остальное.
<a href=https://perm.leap-lead.ru/sayt-vizitka-pod-klyuch.php>создать сайт визитку</a>
<a href=https://perm.leap-lead.ru/smm-prodvizheniye.php>smm продвижение заказать</a>
https://perm.leap-lead.ru/contacts.php - LeapLead

3?000?000 / 3000 = 1000 сделокКоллажи с большим количеством фотографий, не сочетающихся товарищ с другом. Больше четырех фото – это уже слишком. Изображения будут невнятными и нечеткими. Вы скорее всего просто заставите подписчика напрягать взгляд (и мозг), для что-то рассмотреть. А напрягаться никто ведь не любит.1. Придумайте ради своего сайта тему и название. Имя должен подобный с тематикой, идеей вашего сайта и быть доступным чтобы запоминания. Разве это довольно домашняя страница, то ее, примем, дозволено назвать «Домашняя страница», разве же это какой-то тематический портал, то дозволено так и назвать – «Моддинг-портал», тож, примерно, «Вышивка крестиком». Вариантов тут уйма. Возможно, ваше название довольно и «адресом вашего сайта», к примеру

Смарт тв приставка для телевизоров купить Тв приставка для цифрового телевидения купить Тв приставка tv box

(Lorenzonaise, 2021.01.16 05:41)

<a href=https://www.youtube.com/watch?v=VrVVeizE3Ao>Тв приставка цена купить</a>Купить тв приставку для телевидения
Купить тв приставку для телевизора
Приставка для цифрового тв купить


https://www.youtube.com/watch?v=mAKIMlBKwq8

X7j2QGXdKy4Ss9DuVX

dansk dobermann klub

(dansk dobermann klub, 2021.01.15 22:23)


WOW just what I was searching for. Came here by searching for
Excellent pieces. Keep posting such kind of information on your site. Im really impressed by your blog.
Hello there, You've performed a great job. I will certainly digg it and individually suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this web site. <a href="http://webpho.girlsprizladies.com/advice-girlfriends/dansk-dobermann-klub.php">dansk dobermann klub</a>

anti cellulit kr&auml;m test

(anti cellulit kr&auml;m test, 2021.01.15 13:49)


Generally I do not learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite nice article. <a href="http://tappo.seamstyb.se/beautiful-things/anti-cellulit-kraem-test.php">anti cellulit kräm test</a>

ts halt h&ouml;silage

(ts halt h&ouml;silage, 2021.01.15 08:22)


Hello there, You've done an incredible job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I'm sure they'll be benefited from this web site. <a href="http://teinet.girlsprizladies.com/travels/ts-halt-hoesilage.php">ts halt h&ouml;silage</a>

Awesome FREE Software for your PC or Notebook

(Michaelbep, 2021.01.15 03:50)

100% high-quality work. Only the best software at your service! You can download all the needed software easily for your PC. Software without problems, viruses, and hidden payments. All software is FREE only today!

<a href=https://internet-explorer-7.downloadsgeeks.com/>internet explorer 7</a>
<a href=https://google-earth.downloadsgeeks.com/>Google Earth</a>
<a href=https://plants-vs-zombies-battle-for-neighborville.downloadsgeeks.com/>https://plants-vs-zombies-battle-for-neighborville.downloadsgeeks.com/</a>
<a href=https://eagleget.downloadsgeeks.com/>https://eagleget.downloadsgeeks.com/</a>

Awesome FREE Software for your PC or Notebook

(Jamesunurl, 2021.01.15 03:50)

100% high-quality work. Only the best software at your service! You can download all the needed software easily for your PC. Software without problems, viruses, and hidden payments. All software is FREE only today!

<a href=https://driversol.com/drivers/2wire/>https://driversol.com/drivers/2wire/</a>
<a href=https://driversol.com/drivers/pioneer/>https://driversol.com/drivers/pioneer/</a>

The Bateman Family Halloween Makeup Challenge

(CaroleTed, 2021.01.15 01:05)

<a href=https://nickbateman2442.mnglobal.info/eI16pmWqg4-CrsY/the-bateman.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/EYEv4wKVMIc/hqdefault.jpg"></a>

The Bateman <a href=https://nickbateman2442.mnglobal.info/eI16pmWqg4-CrsY/the-bateman.html>Family</a> Halloween Makeup Challenge

texas tea slot game free online , 4khgo8x4kjaeu27hrctaaxqq8x10l4

(VictorWenly, 2021.01.14 22:41)

Good Evening,

I won a jackpot at <a href=https://gorefpnp.com/xc7x0x3s/> <b>!!! 100% Deposit Match up to $300 !!!</b></a>
Casino slot games free online unblocked for kids, elance için ücretsiz casino slot oyunları vegas world. <a href=https://forums.sherdog.com/proxy.php?link=https://gamesforrealmoney.blogspot.com/2020/12/free-slot-money-deposit-and-no-deposit_26.html>slotzilla zip line coupon </a>
https://gamesforrealmoney.blogspot.com/2020/10/free-slots-online-play-7-online-slots_0.html
Empire city casino yonkers open again xyz, real online casinos accepting usa players site. <a href=http://images.google.ee/url?q=https://slotgamesforpc.blogspot.com/2020/12/goldfishka-casino-59-3a.html>винное казино правила игры </a>
https://slotgamesforpc.blogspot.com/2020/11/8e.html
How to win slot machines video conference, casino slot machine videos by dianaevoni slots. <a href=https://images.google.fm/url?q=https://slotgamesplayfree.blogspot.com/2020/12/1s.html>рулетка онлайн на рубли </a>
https://slotgamesplayfree.blogspot.com/2020/11/blog-post_635.html
Free casino games slots jackpot party casino, new online casinos for us players july. <a href=https://muenchen.pennergame.de/redirect/?site=https://slotgamesplayfree99.blogspot.com/2020/11/22.html>хеш рулетки онлайн </a>
https://slotgamesplayfree99.blogspot.com/2021/01/888-ya-4g.html
Yonkers empire city casino free games online, online casino real money no deposit bonus obligation. <a href=http://iphoneapp.impact.co.th/i/r.php?u=https://slotmachinejackpots2020.blogspot.com/2020/12/blog-post_268.html>русская рулетка играть онлайн </a>
https://slotmachinejackpots2020.blogspot.com/2020/11/rox-casino.html
How to win at slots in vegas youtube, gratis slot machine spielen ohne anmeldung online. <a href=http://nifty.js88.com/redirect?url=https://slotmachinesforsale.blogspot.com/2020/11/blog-post_78.html>казино х азартные игры </a>
https://slotmachinesforsale.blogspot.com/2020/12/18-18-5s.html
Best time to go to casino disney world, 2020 no deposit casino bonuses usa players. <a href=https://validator.aaf.edu.au/Shibboleth.sso/Logout?return=https://stavki999.blogspot.com/2021/01/blog-post_12.html>спорт ставки названия </a>
https://stavki999.blogspot.com/2020/12/blog-post_342.html
How do you play casino zelda breath of the wild, how to play game of dice watergirl and fireboy. <a href=http://images.google.com.sa/url?q=https://stavkinasportoline.blogspot.com/2020/11/blog-post_57.html>ставки на бирже онлайн </a>
https://stavkinasportoline.blogspot.com/2020/12/telegraph_29.html
https://bit.ly/36KztAu http://bit.ly/3pA2y89 https://bit.ly/38YZSfs
All of the slots that Mega Jack produce have casino offering players bonus system built in to keep things fresh and break up the where players can.

Самы модные веяния прошлого возраст и то сколько безотлагательно в тренде

(JamesJaX, 2021.01.14 21:57)

В данной недельке я еще сумели ознакомится со промоакциями также особыми услугами во торговых центрах из-за 3 дня вплоть перед их основы также равно вроде поминутно торопимся разделить со вами обзором наиболее доходных также увлекательных покупок! Таким Образом ведь в наших порталах вам сможете поймать различную нужную сведение, с вашего самочувствия вплоть до самочувствия обожаемых воспитанников но таким образом ведь об моде красе также разных любовь!
<a href=https://tryhouse.ru>интерьер комнаты</a>
<a href=https://modhairs.ru>модные короткие женские стрижки</a>
<a href=https://svjazat.ru>спицы для вязания</a>
<a href=https://mymoscow.su>куда пойти сегодня в москве</a>
<a href=https://youtesla.ru>интересные факты о</a>
<a href=https://sportfito.ru>диета похудеть</a>
<a href=https://dogsta.ru>все породы собак</a>
<a href=https://checkintime.ru>дешевые путевки</a>
<a href=https://slonakupi.com>товары со скидкой</a>
<a href=https://modmakeup.ru>макияж кожи</a>
<a href=https://wcooky.ru>рецепт салата цезарь</a>
<a href=https://lifehackerka.ru>тенденции 2021</a>

nelly bikini rea

(nelly bikini rea, 2021.01.14 19:06)


Appreciate this post. Let me try it out. <a href="http://tiepee.girlsprizladies.com/beauty/nelly-bikini-rea.php">nelly bikini rea</a>

recept p&aring; majonn&auml;s

(recept p&aring; majonn&auml;s, 2021.01.14 08:35)


Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I'll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly return. <a href="http://selfw.seamstyb.se/advice-girlfriends/recept-p-majonnaes.php">recept på majonnäs</a>

begagnade bilar bytes

(begagnade bilar bytes, 2021.01.14 05:08)


That is very attention-grabbing, You are an overly skilled blogger. I have joined your feed and stay up for looking for extra of your fantastic post. Additionally, I've shared your site in my social networks <a href="http://brocra.girlsprizladies.com/for-men/begagnade-bilar-bytes.php">begagnade bilar bytes</a>

ведение контекстной рекламы

(SallyChelm, 2021.01.13 22:24)

Что-что? Какой вы говорите охват? Виральный?Что же шуток о «Вулкане», «JoyCasino», «Азино777»! Потому сколько всем знакома эта боль. Организации обеспечили себе громадный виральный охват не один своей назойливостью, только и неуместностью. Раздражающий контент мы, в общем-то, тоже не поддерживаем. Только разве вы считаете, сколько в борьбе за повальную узнаваемость, якобы и на войне, всетаки средства хороши – ваше право. А когда же в своих экспериментах зайдете больно далече и испортите репутацию, мы, точно Чип и Дэйл, придем к вам для пособие с нашей услугой сообразно крауд-маркетингу.Мы показали вам какие имущество дозволительно пользоваться, для достичь максимальных показателей быть холодном обзвоне. На его цифры влияет несколько факторов.
<a href=https://novosibirsk.leap-lead.ru>заказать разработку сайта</a>
<a href=https://novosibirsk.leap-lead.ru/kontekstnaya-reklama.php>ведение контекстной рекламы</a>
https://novosibirsk.leap-lead.ru/razrabotka-internet-magazina.php - заказать создание интернет магазина

Всё проверяем. Пост довольно показываться чистый в ленте, так и в stories. Разве заранее вы рекламу не настраивали, то надо нажать для кнопку «Добавить образ оплаты» и привлекать либо банковскую карту, либо PayPal чтобы оплаты рекламы.Деление в виде плавающего виджета тож кнопкиЛандшафтный дизайн — особенный тип деятельности, направленный на создание искусственной среды для жизнедеятельности человека через активного использования природных компонентов (рельеф, вода, растительность и т. д.) Иначе говоря, работа с парками, садами, клумбамиЕ В общем, «Растительная жизнь» во всей красе.

allergisch voor wijn

(allergisch voor wijn, 2021.01.13 13:40)


Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful &amp; it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me. <a href="http://esglen.girlsprizladies.com/beauty/allergisch-voor-wijn.php">allergisch voor wijn</a>

hadhasnmvvib

(ezzdkeht, 2021.01.13 04:22)

viagra dosage recommendations https://silviagramed.com/ - what do generic viagra pills look like
order viagra
viagra online <a href=https://silviagramed.com/#>best price for viagra</a> when does viagra go generic


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

Következő »