Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyulak tartása

2011.02.25

A nyulat tarthatjuk lakásban és tarthatjuk kertben:

A kertben:
A gazdik nagy többsége a lakásban, együtt él kedvencével, viszont a jó idő beköszöntével, akinek lehetősége adódik rá, több-kevesebb időre biztosítja nyuszijának a friss levegőt, a napfényt, az ásás és a szaladgálás  lehetőségét.
   Többen úgy vélik, hogy a nyúlnak természetesebb környezetet biztosíthatunk azzal, ha a kertet választjuk lakóhelyéül. Arról azonban ne felejtkezzünk el, hogy a nyulak sok veszélynek vannak kitéve a kertben, továbbá a velünk együtt élő nyuszival szorosabb kapcsolatot tudunk kialakítani, és a betegségre utaló jeleket is hamarabb észrevesszük rajta, mint a kertben lakón.
maxi1.jpgMielőtt kerti lak megvásárlása vagy építése mellet döntünk, gondoljuk át, hogy csak napközben szeretnénk a szabadban elhelyezni a nyuszit, vagy éjszakára is. A kizárólag nappali kint tartózkodás idejére, a tavasztól őszig tartó időszakban egy mobil kifutó is megfelel a célnak, ha tudjuk azt vállalni, hogy állandó felügyelet alatt tartjuk a nyuszit. Ebben az esetben nincs szükség komoly előkészületekre, elegendő a megfelelő magasságú, akár általunk készített, akár üzletben vásárolt kifutót elhelyezni kertünk egy kellemes részén. Legyünk azonban óvatosak, mert kedvencünk csak akkor van biztonságban, ha mindig a közelében maradunk, ezért soha ne hagyjuk felügyelet nélkül!
Állandó kerti tartózkodás tervezése esetén, járjunk el nagy körültekintéssel, mert felügyeletünk hiányában, teljes biztonságot nyújtó kifutót kell biztosítanunk kedvencünknek. Folyamatos kint tartózkodáshoz olyan ketrecben, kifutóban helyezzük el a nyuszikat, mely megvédi őket az időjárás viszontagságaitól, naptól, széltől, csapadéktól is.  Esőzés vagy hóolvadás után, könnyen sártengerré válhat a kifutó, ezért gondoskodjunk annak megfelelő vízelvezetéséről is.
 
Akiknek a nyuszija a telet is a szabadban tölti, aminek feltétele, hogy legkésőbb szeptember környékén, illetve lakásunk fűtésének kezdete előtt már kiköltöztessük a kertbe kedvencünket. Kizárólag ebben az esetben tud felkészülni a télre, dúsabb, tömörebb bundát növeszteni és némi zsírtartalékot képezni a hűvös idő könnyebb átvészelésére. Ehhez a nyári lakot viszont szükséges némiképp átalakítanunk.A téli táplálás nagyban különbözik a nyáriétól a szabadban tartott nyuszik esetében. Ősszel vitaminkúra ajánlott az immunrendszer erősítése és a fokozott vedlés - ami rendkívül megviseli a szervezetet - minélketrec3.jpg hamarabbi lezajlásának elősegítése érdekében. Önitatót csak addig tudunk használni, míg a levegő hőmérséklete fagypont alá nem csökken. Az itató befagyását késleltethetjük, ha az ivóvízből 5%-os almaecet felhasználásával 1%-os oldatot készítünk.

   Amint hűvösebbre fordul az időjárás, cseréljük ki az itatót nyílt víztükrűre, ha ebbe belefagy a víz és a nyuszi nagyon szomjas, a jeget akkor is el tudja nyalogatni, bár ezt a fajta folyadékbiztosítást semmiképpen nem ajánljuk. Olvasszuk ki és cseréljük a vizet naponta többször, mert a nyulak számára optimális ivóvíz hőmérséklete 15-18°C -os, ennél alacsonyabb hőfok vagy a jég nyalogatása meghűléshez vezethet.

   Az itatásra különös gondot kell fordítanunk, mert a táplálék összetétele télen a nagyobb mennyiségű száraztakarmány irányába tolódik, hiszen zöldfélét lényegesen kevesebbet tudunk adni, mert ügyelnünk kell arra, hogy egyszerre csak akkora mennyiséget helyezzünk a nyuszi elé, amennyit rögtön megeszik. Ezzel megakadályozhatjuk a fagyott zöldségek és gyümölcsök okozta súlyos emésztőszervi megbetegedéseket.

   Az ősz folyamán kezdjünk el fokozatosan nagyobb energiatartalmú tápot bevezetni az étrendbe. Ezzel elősegítjük némi zsírtartalék képzését, ami szükséges ilyenkor, hisz a test fűtésére sok energiát használ fel a szervezet. Ha kis mennyiségű napraforgót keverünk a tápba, akkor a fokozottabb őszi vedlést is felgyorsíthatjuk valamelyest és a nyuszinak plusz energia-bevitelt is tudunk biztosítani. Észre fogjuk venni, hogy a levegő hőmérsékletének csökkenésével párhuzamosan nő az elfogyasztott napraforgó mennyisége. Az addig azt rendszeresen otthagyó nyuszi egyre többet fog enni belőle, ahogy hűvösebb lesz az időjárás, és így biztosak lehetünk benne, hogy nem fog fázni.

   Szénát ne tegyünk alá alomként - erre a zabszalma a legalkalmasabb -, hanem szénatartóból kínáljuk, illetve ha fellógatva tesszük be a nyuszinak, akkor azzal kiválóan elszórakozik, mire elfogyasztja.

   Szót kell még ejtenünk arról, hogy télen ugyan olyan rendszerességgel takarítsuk a nyuszit, mint nyáron és a rendszeres karomvágásról se feledkezzünk el! A gondozási teendőkben nincs eltérés az évszakok függvényében.

   A ragadozók elleni védelem mellet, télen a rágcsáló-mentesítésre is fokozottabb figyelmet kell fordítanunk, hiszen ilyenkor ezek az állatok közelebb húzódnak az ember lakóhelyéhez, ahol több élelmet találnak.

   Fontos, hogy a lakásba ne vigyük be a szőrmókot, ha már hozzászokott a kinti időjáráshoz, mert a nagy hőmérsékletkülönbséget nem tolerálja, és az őt hirtelen megcsapó hidegtől könnyen meghűlhet, amikor visszatér kerti otthonába.

   Nem utolsó sorban még megemlítenénk, hogy lehetőségeinkhez mérten a lehető legtöbb időt töltsük télen is a nyuszival, hiába fázunk kint, mert csak akkor tudjuk időben felismerni és észre venni a betegségre utaló jeleket rajta.

Forrás: www.nyuszivilag.hu

 

 

 

Lakásban:
Azok az emberek, akik nem kertes házban laknak, vagy akik egész nap dolgoznak, nem tarthatnak sokféle állatot, de egy nyuszi praktikus megoldás lehet számukra. A kutyák például nem tarthatóak kis lakásban és nem lehet őket hosszabb időre egyedül hagyni sem. Egy nyuszival viszont mindezt megtehetjük. A nyuszik a szomszédokat sem fogják zavarni. Könnyen meg is szelídülnek, főleg, ha fiatal korukban kerülnek gazdájukhoz. A nyuszikat nem zavarja az állandó bentlakás. Sokkal természetesebb körülményeket jelent kedvencünk számára, ha a lakásban kieresztve futkározhketrec_lakasban.jpgat, mint az, ha egész napra ketrecbe zárjuk.
A gyári ketrecek alja lecsatolható, így a tálkát könnyen tudjuk tisztítani. A ketrecek oldalán ettől függetlenül található egy ajtó is, melyen kedvencünk ki-be járkálhat. Ügyeljünk arra, hogy a saját biztonsága érdekében ezeket ő ne tudja kinyitni.

A ketrec elhelyezésekor figyelembe kell venni a következőket:

  • A nyuszi érezze magát biztonságban.
  • Ne legyen huzatnak kitéve, ezért a folyosón való elhelyezésről mondjunk le.
  • Soha ne helyezzük közvetlenül az ablak alá, mert egy forró napon a nap sugarai megárthatnak a nyuszi egészségének. Tegyük inkábba fal mellé.
El kell döntenünk, hogy az új lakónak csak egy szobában vagy az egész lakásban szabad mozgásteret engedjünk-e. Kezdetben jó, ha csak egy szobára korlátozódunk, hogy könnyebben megismerhesse új környezetét, territóriuma határait- és hogy könnyebben rászoktassuk új illemhelyére is.
A legfontosabb probléma, amivel majd szembe kell néznünk, az a nyúl állandó rágcsálása lesz. Ennek végzetes következményei is lehetnek, ha például egy elektromos vezetéket harap át. Ezért soha ne hagyjunk fedetlenül egyetlen zsinórt sem ott, ahol a nyuszi megfordulhat. Vezessük el a szőnyeg alatt azokat! Mindig húzzuk ki dugót a konnektorból, s emeljük is fel azt a földről! Más veszélyek is leselkedhetnek rá!
 
Szobatisztaság:
A nyúl eredendően nem szobatiszta állat. Még ha vizeletét egy helyre is üríti, a székletét véletlenszerűen szórja szét. Persze gondos odafigyeléssel és némi figyelmességgel rászoktatható. Ha új nyuszit viszünk haza, miután megmutattuk a területét (ahol szabad tartózkodnia), engedjük, had válasszon magának egy sarkot, ahová ürít. Ezek után ide helyezzük az almot. Ez lehetőleg egy nem áteresztő alacsony falú doboz legyen. Tehetünk bele papírt, forgácsot. Macskaalom nem igazán megfelelő, mivel az állat megeszi a rögöket. Nyuszink érezni fogja dobozában a saját szagát, ezért oda fog járni a dolgát végezni. Véletlen balesetnél soha ne bántsuk, mert ezzel csak ijedelmet okozunk neki és félni fog tőlünk. Elég egy hangos szó, vagy kiabáljuk neki a nevét. Ha beleürít, természetesen dicsérjük meg. Maga a szoktatás legfeljebb egy hónapig tart, utána nyuszink érteni fogja mikor mit szabad és mit nem. Ha valahonnan dühösen a nevét hallja kiáltani, rájön, rosszat csinált. S rendkívül bűnbánó tud lenni.
Forrás:www.torpenyuloldal.freeweb.hu
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

beauty sky hemsida linköping

(beauty sky hemsida linköping, 2021.01.20 10:27)


It's actually a cool and helpful piece of info. I am satisfied that you just shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing. <a href="http://florar.girlsprizladies.com/map1.php">beauty sky hemsida link&ouml;ping</a>

black fredag 2016 elgiganten

(black fredag 2016 elgiganten, 2021.01.20 01:42)


Wonderful post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Thank you! <a href="http://tabpi.girlsprizladies.com/for-women/black-fredag-2016-elgiganten.php">black fredag 2016 elgiganten</a>

World Championship #5 Qualifier Day 1 - Clash of Clans

(Natashahes, 2021.01.19 23:44)

<a href=https://officialclashofclans.kzsection.info/world-championship-5-qualifier-day-1-clash-of-clans/2ZKgj3KbrGGUaIU><img src="https://i.ytimg.com/vi/samV9cy-_5M/hqdefault.jpg"></a>

World Championship #5 Qualifier Day 1 - <a href=https://officialclashofclans.kzsection.info/world-championship-5-qualifier-day-1-clash-of-clans/2ZKgj3KbrGGUaIU>Clash</a> of Clans

varma koppen pris

(varma koppen pris, 2021.01.19 16:38)


I've been browsing on-line more than 3 hours as of late, but I by no means discovered any fascinating article like yours. It is beautiful value enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made excellent content as you probably did, the web will probably be much more helpful than ever before. <a href="http://protig.girlsprizladies.com/travels/varma-koppen-pris.php">varma koppen pris</a>

Актуальные новости

(Coreyhycle, 2021.01.19 14:03)

Привет всем участникам форума! Класный у вас сайт!
Что скажете по поводу этих новостей?: «Газпром нефть» и «Крыловский научный центр» будут сотрудничать http://energysmi.ru/news/6368-gazprom-neft-i-krylovskiy-nauchnyy-centr-budut-sotrudnichat.html
http://energysmi.ru/chelovek/15892-remedy-zaregistrirovala-torgovuyu-marku-alan-wakes-return.html
Ещё много всего по теме нашел тут: <b> гражданство лнр </b> <a href=http://energysmi.ru/> новороссия новости события личности </a>

japancasino-x play

(japancasinox, 2021.01.19 11:46)

The question is interesting, I too will take part in discussion. Together we can come to a right answer.

-----
<a href=https://japancasino-x.com/>https://japancasino-x.com/</a> | https://japancasino-x.com/

bluetooth till mc hj&auml;lm

(bluetooth till mc hj&auml;lm, 2021.01.19 06:57)


Excellent, what a blog it is! This webpage gives valuable information to us, keep it up. <a href="http://ixha.girlsprizladies.com/advice-girlfriends/bluetooth-till-mc-hjaelm.php">bluetooth till mc hj&auml;lm</a>

Мировые новости IT

(Dustinedigo, 2021.01.19 03:35)

Привет всем участникам форума! Класный у вас сайт!
Что думаете по этим новостям?: Закрытие фестиваля «Спасская башня» в фотографиях пользователей соцсетей http://electek.ru/news/7920-zakrytie-festivalya-spasskaya-bashnya-v-fotografiyah-polzovateley-socsetey.html
Андрей Фурсов: Что будет если покаяться за большевиков <a href=http://electek.ru/news/34785-andrey-fursov-chto-budet-esli-pokayatsya-za-bolshevikov.html> Андрей Фурсов: Что будет если покаяться за большевиков </a>
Ещё много всего по теме нашел тут: <b> запись в народное ополчение донбасса </b> http://electek.ru/

Агробизнес

(dofermerlerok, 2021.01.19 01:04)

<a href=http://doferm.ru/>тут</a>.
породы скота мясногосписок профессии сельского хозяйствасколько стоит случка козыульи из пенополистирола отзывы

backventil avlopp 110

(backventil avlopp 110, 2021.01.18 21:57)


I am in fact thankful to the owner of this web page who has shared this enormous post at at this place. <a href="http://amup.girlsprizladies.com/trends/backventil-avlopp-110.php">backventil avlopp 110</a>

HUAWEI Y6P - ОТЛИЧНЫЙ ВАРИАНТ ЗА 10К С ПОДВОХОМ

(Louiseruine, 2021.01.18 20:23)

<a href=https://mrdimaviper.ukdownload.info/u73Sa8uf0sWdcag/huawei-y6p-otli-nyj-variant-za-10k-s-podvohom.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/UZn5empclAs/hqdefault.jpg"></a>

HUAWEI Y6P - ОТЛИЧНЫЙ ВАРИАНТ <a href=https://mrdimaviper.ukdownload.info/u73Sa8uf0sWdcag/huawei-y6p-otli-nyj-variant-za-10k-s-podvohom.html>ЗА</a> 10К С ПОДВОХОМ

elgiganten diskmaskin kampanj

(elgiganten diskmaskin kampanj, 2021.01.18 11:54)


If you would like to grow your know-how only keep visiting this website and be updated with the newest gossip posted here. <a href="http://sgenea.girlsprizladies.com/sport/elgiganten-diskmaskin-kampanj.php">elgiganten diskmaskin kampanj</a>

крем ххл для увеличения крем для увеличения мужского органа отзывы реальные

(StandupDar, 2021.01.18 03:51)

корейский гель для увеличения губ титан гель 18 standup gel развод или правда отзывы специалистов standup gel таблетки япония standup gel на алиэкспресс cтендап гель по нтв standup gel соотношение трав cтендап гель продукция самый гель для увеличения титан гель в аптеках
<a href=http://forum.fcmn.co.il/member.php?action=profile&uid=121219>standup gel оф сайт</a>
<a href=http://jointoyy.com/home.php?mod=space&uid=104947>standup gel цена в аптеке заменитель</a>
<a href=https://gamesbanca.com/forum/profile.php?id=243919>standup gel купить казани</a>
<a href=http://bocauvietnam.com/member.php?1006312-Titanmup>cтендап гель в капсулах цена в аптеке</a>
<a href=http://arahn.100webspace.net/profile.php?mode=viewprofile&u=106289>cтендап гель лекарство инструкция по применению где купить</a>
<a href=http://aggio.kiev.ua/members/titanraimi-21075/>cтендап гель купить в Венгрии</a>
<a href=http://2019.xiaoyufeidao.net/home.php?mod=space&uid=128299>standup gel купить в Эстонии</a>
<a href=http://202.182.125.158/space-uid-30795.html>standup gel купить в харькове цена</a>
<a href=https://gorrospis.ru/communication/forum/user/23134/>cтендап гель в аптеках гомеля</a>
<a href=http://kupit-zemlu.ru/forum/user/146618/>standup gel отзывы покупателей</a>
<a href=http://samkey.org/forum/member.php?196094-TitanEmisy>standup gel лекарство отзывы врачей</a>
<a href=http://ibox.com.my/home.php?mod=space&uid=21383>cтендап гель миф</a>

титан гель gold заказать крем титан гель официальный сайт standup gel где производят крем для увеличения губ купить cтендап гель аналог российский standup gel святодар cтендап гель в новосибирске купить cтендап гель где можно купить а челябинске standup gel отзывы украина цена официальный сайт титан гель для мужчин

n&auml;r blir man gravid i menscykeln

(n&auml;r blir man gravid i menscykeln, 2021.01.18 02:26)


I all the time emailed this webpage post page to all my contacts, as if like to read it after that my friends will too. <a href="http://evro.seamstyb.se/delicious-dishes/naer-blir-man-gravid-i-menscykeln.php">när blir man gravid i menscykeln</a>

svampangrepp p&aring; huden

(svampangrepp p&aring; huden, 2021.01.18 02:10)


If some one wants to be updated with most up-to-date technologies then he must be pay a quick visit this web site and be up to date everyday. <a href="http://maire.girlsprizladies.com/useful-tips/svampangrepp-p-huden.php">svampangrepp p&aring; huden</a>

. 1 1JTBC 200920

(Janetlorgo, 2021.01.17 15:15)

<a href=https://jtbcstar.kopost.info/23pvtdRxmavGsZs/gollabwayaji-ige-balo-agmaui-pyeonjib-jamaggwa-pyeonjib-eulo-choeyanglag-danghwangsikin-1ho-m-ichin-lejeondeu-deulib-mo-eumjib-1hogadoelsun-eobs-eo-jtbc-200920-bangsong-oe.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/zE6QsAdJeLg/hqdefault.jpg"></a>

골라봐야지 "이게 바로 악마의 편집." 자막과 편집으로 <a href=https://jtbcstar.kopost.info/23pvtdRxmavGsZs/gollabwayaji-ige-balo-agmaui-pyeonjib-jamaggwa-pyeonjib-eulo-choeyanglag-danghwangsikin-1ho-m-ichin-lejeondeu-deulib-mo-eumjib-1hogadoelsun-eobs-eo-jtbc-200920-bangsong-oe.html>최양락</a> 당황시킨 1호 美친 레전드 드립 모음집|1호가될순없어|JTBC 200920 방송 외

разработка landing page

(Thomasseess, 2021.01.17 13:09)

Подписи к постам. Являть навсегда, даже ежели считаете, что у вас круг, в которой перевелись контента. Грубо говоря, величина, название товара, коллекцию, описание цветов, стоимость и еще кучу всякой информации навеки дозволено написать.Вы сможете повысить лояльность аудитории, ведь вы вступите с ней в непосредственный диалог. В процессе эфира ваши подписчики смогут задавать вам вопросы.Текстовое оформление: длина контента, материя (наиболее вовлекающие тематики).
<a href=https://rostov.leap-lead.ru/razrabotka-internet-magazina.php>заказать создание интернет магазина</a>
<a href=https://rostov.leap-lead.ru/seo-prodvizheniye-saytov.php>seo оптимизация сайта</a>
https://rostov.leap-lead.ru/zakazat-landing-page.php - купить landing page

Если взамен идей сообразно хэштегам у вас полная пустота, дозволительно подсмотреть, сколько ставят конкуренты. Переходим по меткам, смотрим, сколько некогда они употребляются, перед какими постами ставятся. Что-то берем себе для доспехи и тестируем.4.2 Ключевое речение + прибавлениеВот пробный коллекция услуг хорошего хостинга:

old clik edf coll

(Graw, 2021.01.17 08:17)

I apologise, but, in my opinion, you are mistaken. I can defend the position. Write to me in PM, we will talk.


------
<a href=http://getcars.ru/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=41702>http://getcars.ru/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=41702</a>

<a href=https://www.google.hn/url?q=https://irongamers.ru/gde-kupit-igry-na-steam-ea-play-gog-uplay-xbox-ili-egs.html>https://www.google.hn/url?q=https://irongamers.ru/gde-kupit-igry-na-steam-ea-play-gog-uplay-xbox-ili-egs.html</a>

<a href=http://www.fish-club.ru/forum/user/12165/>http://www.fish-club.ru/forum/user/12165/</a>

<a href=http://http.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=345037>http://http.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=345037</a>

<a href=http://rus-student.ru/forum/user/2131769/>http://rus-student.ru/forum/user/2131769/</a>

<a href=http://www.google.com.sa/url?sa=i&url=https://kamniguru.ru/>http://www.google.com.sa/url?sa=i&url=https://kamniguru.ru/</a>

<a href=https://love.mgorsk.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://kamniguru.ru/>https://love.mgorsk.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://kamniguru.ru/</a>

<a href=http://www.google.is/url?q=https://vpharm.ru>http://www.google.is/url?q=https://vpharm.ru</a>

<a href=https://singles.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=http://adobeflashplayerfree.ru/>https://singles.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=http://adobeflashplayerfree.ru/</a>

<a href=https://www.google.co.za/url?sa=t&url=https://kamniguru.ru/>https://www.google.co.za/url?sa=t&url=https://kamniguru.ru/</a>

datorv&auml;ska skinn herr

(datorv&auml;ska skinn herr, 2021.01.17 07:02)


Whats up very nice web site!! Man .. Beautiful .. Wonderful .. I'll bookmark your web site and take the feeds also? I am happy to seek out a lot of useful info right here within the put up, we need work out more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . . <a href="http://farnwr.girlsprizladies.com/advice-girlfriends/datorvaeska-skinn-herr.php">datorv&auml;ska skinn herr</a>

производство электромонтажного оборудования

(WilliamReelp, 2021.01.17 02:44)

производство электромонтажного оборудования. В Санкт-Петербурге. Оюбые материалы, размеры, быстрота, качество

<a href=http://astra-electric.ru/product/shveller-perforirovannyj-shp-60kh35-k235/>швеллер шп 60х35 перфорированный цена</a>
<a href=http://astra-electric.ru/product/shveller-perforirovannyj-shp-60kh35-k235/>швеллер шп 60х35 у1</a>
<a href=http://astra-electric.ru/product/shveller-perforirovannyj-shp-60kh35-k235/>шп 60х35 у1</a>
<a href=http://astra-electric.ru/product/shveller-perforirovannyj-shp-60kh35-k235/>перфорированный швеллер 60х35</a>
<a href=http://astra-electric.ru/product/shveller-perforirovannyj-shp-60kh35-k235/>сталь швеллерная марки ст3 перфорированная шп 60х35 мм</a>https://yandex.ru/maps/org/astra_elektrik/54843690522/


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

Következő »