Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyulak tartása

2011.02.25

A nyulat tarthatjuk lakásban és tarthatjuk kertben:

A kertben:
A gazdik nagy többsége a lakásban, együtt él kedvencével, viszont a jó idő beköszöntével, akinek lehetősége adódik rá, több-kevesebb időre biztosítja nyuszijának a friss levegőt, a napfényt, az ásás és a szaladgálás  lehetőségét.
   Többen úgy vélik, hogy a nyúlnak természetesebb környezetet biztosíthatunk azzal, ha a kertet választjuk lakóhelyéül. Arról azonban ne felejtkezzünk el, hogy a nyulak sok veszélynek vannak kitéve a kertben, továbbá a velünk együtt élő nyuszival szorosabb kapcsolatot tudunk kialakítani, és a betegségre utaló jeleket is hamarabb észrevesszük rajta, mint a kertben lakón.
maxi1.jpgMielőtt kerti lak megvásárlása vagy építése mellet döntünk, gondoljuk át, hogy csak napközben szeretnénk a szabadban elhelyezni a nyuszit, vagy éjszakára is. A kizárólag nappali kint tartózkodás idejére, a tavasztól őszig tartó időszakban egy mobil kifutó is megfelel a célnak, ha tudjuk azt vállalni, hogy állandó felügyelet alatt tartjuk a nyuszit. Ebben az esetben nincs szükség komoly előkészületekre, elegendő a megfelelő magasságú, akár általunk készített, akár üzletben vásárolt kifutót elhelyezni kertünk egy kellemes részén. Legyünk azonban óvatosak, mert kedvencünk csak akkor van biztonságban, ha mindig a közelében maradunk, ezért soha ne hagyjuk felügyelet nélkül!
Állandó kerti tartózkodás tervezése esetén, járjunk el nagy körültekintéssel, mert felügyeletünk hiányában, teljes biztonságot nyújtó kifutót kell biztosítanunk kedvencünknek. Folyamatos kint tartózkodáshoz olyan ketrecben, kifutóban helyezzük el a nyuszikat, mely megvédi őket az időjárás viszontagságaitól, naptól, széltől, csapadéktól is.  Esőzés vagy hóolvadás után, könnyen sártengerré válhat a kifutó, ezért gondoskodjunk annak megfelelő vízelvezetéséről is.
 
Akiknek a nyuszija a telet is a szabadban tölti, aminek feltétele, hogy legkésőbb szeptember környékén, illetve lakásunk fűtésének kezdete előtt már kiköltöztessük a kertbe kedvencünket. Kizárólag ebben az esetben tud felkészülni a télre, dúsabb, tömörebb bundát növeszteni és némi zsírtartalékot képezni a hűvös idő könnyebb átvészelésére. Ehhez a nyári lakot viszont szükséges némiképp átalakítanunk.A téli táplálás nagyban különbözik a nyáriétól a szabadban tartott nyuszik esetében. Ősszel vitaminkúra ajánlott az immunrendszer erősítése és a fokozott vedlés - ami rendkívül megviseli a szervezetet - minélketrec3.jpg hamarabbi lezajlásának elősegítése érdekében. Önitatót csak addig tudunk használni, míg a levegő hőmérséklete fagypont alá nem csökken. Az itató befagyását késleltethetjük, ha az ivóvízből 5%-os almaecet felhasználásával 1%-os oldatot készítünk.

   Amint hűvösebbre fordul az időjárás, cseréljük ki az itatót nyílt víztükrűre, ha ebbe belefagy a víz és a nyuszi nagyon szomjas, a jeget akkor is el tudja nyalogatni, bár ezt a fajta folyadékbiztosítást semmiképpen nem ajánljuk. Olvasszuk ki és cseréljük a vizet naponta többször, mert a nyulak számára optimális ivóvíz hőmérséklete 15-18°C -os, ennél alacsonyabb hőfok vagy a jég nyalogatása meghűléshez vezethet.

   Az itatásra különös gondot kell fordítanunk, mert a táplálék összetétele télen a nagyobb mennyiségű száraztakarmány irányába tolódik, hiszen zöldfélét lényegesen kevesebbet tudunk adni, mert ügyelnünk kell arra, hogy egyszerre csak akkora mennyiséget helyezzünk a nyuszi elé, amennyit rögtön megeszik. Ezzel megakadályozhatjuk a fagyott zöldségek és gyümölcsök okozta súlyos emésztőszervi megbetegedéseket.

   Az ősz folyamán kezdjünk el fokozatosan nagyobb energiatartalmú tápot bevezetni az étrendbe. Ezzel elősegítjük némi zsírtartalék képzését, ami szükséges ilyenkor, hisz a test fűtésére sok energiát használ fel a szervezet. Ha kis mennyiségű napraforgót keverünk a tápba, akkor a fokozottabb őszi vedlést is felgyorsíthatjuk valamelyest és a nyuszinak plusz energia-bevitelt is tudunk biztosítani. Észre fogjuk venni, hogy a levegő hőmérsékletének csökkenésével párhuzamosan nő az elfogyasztott napraforgó mennyisége. Az addig azt rendszeresen otthagyó nyuszi egyre többet fog enni belőle, ahogy hűvösebb lesz az időjárás, és így biztosak lehetünk benne, hogy nem fog fázni.

   Szénát ne tegyünk alá alomként - erre a zabszalma a legalkalmasabb -, hanem szénatartóból kínáljuk, illetve ha fellógatva tesszük be a nyuszinak, akkor azzal kiválóan elszórakozik, mire elfogyasztja.

   Szót kell még ejtenünk arról, hogy télen ugyan olyan rendszerességgel takarítsuk a nyuszit, mint nyáron és a rendszeres karomvágásról se feledkezzünk el! A gondozási teendőkben nincs eltérés az évszakok függvényében.

   A ragadozók elleni védelem mellet, télen a rágcsáló-mentesítésre is fokozottabb figyelmet kell fordítanunk, hiszen ilyenkor ezek az állatok közelebb húzódnak az ember lakóhelyéhez, ahol több élelmet találnak.

   Fontos, hogy a lakásba ne vigyük be a szőrmókot, ha már hozzászokott a kinti időjáráshoz, mert a nagy hőmérsékletkülönbséget nem tolerálja, és az őt hirtelen megcsapó hidegtől könnyen meghűlhet, amikor visszatér kerti otthonába.

   Nem utolsó sorban még megemlítenénk, hogy lehetőségeinkhez mérten a lehető legtöbb időt töltsük télen is a nyuszival, hiába fázunk kint, mert csak akkor tudjuk időben felismerni és észre venni a betegségre utaló jeleket rajta.

Forrás: www.nyuszivilag.hu

 

 

 

Lakásban:
Azok az emberek, akik nem kertes házban laknak, vagy akik egész nap dolgoznak, nem tarthatnak sokféle állatot, de egy nyuszi praktikus megoldás lehet számukra. A kutyák például nem tarthatóak kis lakásban és nem lehet őket hosszabb időre egyedül hagyni sem. Egy nyuszival viszont mindezt megtehetjük. A nyuszik a szomszédokat sem fogják zavarni. Könnyen meg is szelídülnek, főleg, ha fiatal korukban kerülnek gazdájukhoz. A nyuszikat nem zavarja az állandó bentlakás. Sokkal természetesebb körülményeket jelent kedvencünk számára, ha a lakásban kieresztve futkározhketrec_lakasban.jpgat, mint az, ha egész napra ketrecbe zárjuk.
A gyári ketrecek alja lecsatolható, így a tálkát könnyen tudjuk tisztítani. A ketrecek oldalán ettől függetlenül található egy ajtó is, melyen kedvencünk ki-be járkálhat. Ügyeljünk arra, hogy a saját biztonsága érdekében ezeket ő ne tudja kinyitni.

A ketrec elhelyezésekor figyelembe kell venni a következőket:

  • A nyuszi érezze magát biztonságban.
  • Ne legyen huzatnak kitéve, ezért a folyosón való elhelyezésről mondjunk le.
  • Soha ne helyezzük közvetlenül az ablak alá, mert egy forró napon a nap sugarai megárthatnak a nyuszi egészségének. Tegyük inkábba fal mellé.
El kell döntenünk, hogy az új lakónak csak egy szobában vagy az egész lakásban szabad mozgásteret engedjünk-e. Kezdetben jó, ha csak egy szobára korlátozódunk, hogy könnyebben megismerhesse új környezetét, territóriuma határait- és hogy könnyebben rászoktassuk új illemhelyére is.
A legfontosabb probléma, amivel majd szembe kell néznünk, az a nyúl állandó rágcsálása lesz. Ennek végzetes következményei is lehetnek, ha például egy elektromos vezetéket harap át. Ezért soha ne hagyjunk fedetlenül egyetlen zsinórt sem ott, ahol a nyuszi megfordulhat. Vezessük el a szőnyeg alatt azokat! Mindig húzzuk ki dugót a konnektorból, s emeljük is fel azt a földről! Más veszélyek is leselkedhetnek rá!
 
Szobatisztaság:
A nyúl eredendően nem szobatiszta állat. Még ha vizeletét egy helyre is üríti, a székletét véletlenszerűen szórja szét. Persze gondos odafigyeléssel és némi figyelmességgel rászoktatható. Ha új nyuszit viszünk haza, miután megmutattuk a területét (ahol szabad tartózkodnia), engedjük, had válasszon magának egy sarkot, ahová ürít. Ezek után ide helyezzük az almot. Ez lehetőleg egy nem áteresztő alacsony falú doboz legyen. Tehetünk bele papírt, forgácsot. Macskaalom nem igazán megfelelő, mivel az állat megeszi a rögöket. Nyuszink érezni fogja dobozában a saját szagát, ezért oda fog járni a dolgát végezni. Véletlen balesetnél soha ne bántsuk, mert ezzel csak ijedelmet okozunk neki és félni fog tőlünk. Elég egy hangos szó, vagy kiabáljuk neki a nevét. Ha beleürít, természetesen dicsérjük meg. Maga a szoktatás legfeljebb egy hónapig tart, utána nyuszink érteni fogja mikor mit szabad és mit nem. Ha valahonnan dühösen a nevét hallja kiáltani, rájön, rosszat csinált. S rendkívül bűnbánó tud lenni.
Forrás:www.torpenyuloldal.freeweb.hu
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Topic

(ENNY6260, 2021.01.26 17:19)

https://prom-electric.ru/remont-chastotnyh-preobrazovatelej-hyundai-n700/

Hales slams rapid century in highest ever BBL totalKFC BBL10

(Sandytrisy, 2021.01.26 17:14)

<a href=https://cricketaustraliatv.incharts.info/hales-slams-rapid-century-in-highest-ever-bbl-total-kfc-bbl-10/fp1nlaxyucl_pY0><img src="https://i.ytimg.com/vi/Fm0dzBSdLtU/hqdefault.jpg"></a>

Hales slams rapid century in highest ever BBL <a href=https://cricketaustraliatv.incharts.info/hales-slams-rapid-century-in-highest-ever-bbl-total-kfc-bbl-10/fp1nlaxyucl_pY0>totalKFC</a> BBL10

Topic

(VANOFLEN7737, 2021.01.26 15:24)

https://prom-electric.ru/remont-plat-upravlenija-konditsionerov/

vad kostar netflix per m&aring;nad

(vad kostar netflix per m&aring;nad, 2021.01.26 12:09)


Excellent post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Appreciate it! <a href="http://throwo.revvofwomen.com/beauty/vad-kostar-netflix-per-mnad.php">vad kostar netflix per m&aring;nad</a>

Купить пульсоксиметр на палец оптом

(LarryDUP, 2021.01.26 06:28)

[URL=https://www.avito.ru/moskva/krasota_i_zdorove/pulsoksimetr_kupit_optom_v_moskve_s_bluetooth_2070489853 - [IMG - http://images.vfl.ru/ii/1611603934/e7366210/33094950_m.jpg[/IMG - [/URL -

Оригинальный ПУЛЬСОКСИМЕТР AIQURA AD 805
применяется для измерения наполнения крови кислородом, а также для частоты сердечных сокращений. Этот прибор рекомендуется использовать здоровым людям, спортсменам и хронически больным пациентам, нуждающимся в уходе. Этот прибор оснащен технологией Bluetooth®, благодаря которой появляется возможность синхронизировать полученные данные с мобильным приложением на Вашем телефоне для отслеживания динамики изменений и предоставления более точной информации лечащему врачу.

ПУЛЬСОКСИМЕТР AIQURA AD 805 на палец: предназначен для неинвазивного измерения уровня насыщения гемоглобина кислородом в крови (SpO2). ТОЧНО и НАДЕЖНО измеряет: SpO2; частоту, силу и форму пульса, отображает их на OLED-экране. БЕСПЛАТНОЕ ПРИЛОЖЕНИЕ для Android и iOS.
Инструкция на русском языке.
В наличии.
Быстрая доставка по России. По всем вопросам обращайтесь через личные сообщения либо по указанному телефону.
Продажи происходят оптом и в розницу.https://www.avito.ru/moskva/krasota_i_zdorove/pulsoksimetr_kupit_optom_v_moskve_s_bluetooth_2070489853

Topic

(BARGMANN4996, 2021.01.25 22:39)

https://prom-electric.ru/remont-derevoobrabatyvajuschego-oborudovanija/

flytningar ist&auml;llet f&ouml;r mens

(flytningar ist&auml;llet f&ouml;r mens, 2021.01.25 22:18)


Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how can we communicate? <a href="http://chaka.revvofwomen.com/advice-girlfriends/flytningar-istaellet-foer-mens.php">flytningar ist&auml;llet f&ouml;r mens</a>

Topic

(GALATHE6157, 2021.01.25 19:21)

https://prom-electric.ru/allen-bradley-oshibki-rasshifrovka-kodov-neispravnostej-pch/

porn

(UPJoseph, 2021.01.25 19:18)

Hopefully, the editor picks from the RedBled staff will go away no stone unturned and make you proud of the advised websites. So, seize your napkins, maybe some lube if you are into soiled stuff, close the curtains, and switch off the cellphone.
Check: <a href=https://trowelyacht59.skyrock.com/3337528324-All-Sex-Teen-Big-Ass.html>Amazing</a>|

создание сайтов в волгограде

(Jamesguect, 2021.01.25 13:34)

Раз, два, три, четыре, пять – я иду тебя искать! Ставим хэштеги и геолокациюТак который имейте в виду: не непременно попадаться мастодонтом на рынке товаров и услуг. Довольно отличной идеи, которая по-доброму посмеется над нашей обыденностью, поведением, для поднять и виральный охват, и, соответственно, продажи.Цена разработки и продвижения сайта.
<a href=https://volgograd.leap-lead.ru>создание сайтов в волгограде</a>
<a href=https://volgograd.leap-lead.ru/razrabotka-internet-magazina.php>создание интернет магазина на 1с битрикс</a>
https://volgograd.leap-lead.ru/kontekstnaya-reklama.php - заказать контекстную рекламу в волгограде

Материя статьи <>крыть]Продвижение бизнеса в Инстаграме: что в сухом остатке?Автоматизация

porn

(JosephEX, 2021.01.25 11:38)

Here you can find the most important sex sites at no cost to enjoy their super exclusive movies, their beautiful stars and their most ranked channels in the world. Here there may be nothing automatic, all of the sites listed below are permitted manually. Get entry to the best moms & granny porn sites and watch free mature porn videos. We did infect our computer systems whereas trying to filter from the remainder of the free porn websites, but that is the experience that you will not have to endure. Those were a few of the worst websites on the market, and what you get if you take away them? Of course, the best free porn tubes on the market, bar none.
Check: <a href=https://altoteeth96.bladejournal.com/post/2020/11/30/Teen-Intercourse-Ed-Is-A-failure>Popular With Women</a>|

Topic

(KOLASH9675, 2021.01.25 04:52)

https://prom-electric.ru/remont-izmeritelnyh-priborov/

porn

(WLWilliam, 2021.01.25 04:28)

On the right facet of the positioning, you have advertisements that were not disabled by default. On prime of that, there's one other header advert that says asks you to get their fucking membership. I did disguise that thing immediately however not for lengthy. Thankfully, while the location sucks with adverts, it does redeem itself with the video content material.
Check: <a href=https://trowelyacht59.skyrock.com/3337528324-All-Sex-Teen-Big-Ass.html>Pussy licking porn</a>|

Topic

(INCOMSTANTI2363, 2021.01.25 01:58)

https://prom-electric.ru/remont-chastotnyh-preobrazovatelej-v-sankt-peterburge/

hotell i borgholm

(hotell i borgholm, 2021.01.25 01:48)


Appreciate this post. Will try it out. <a href="http://lighj.recipesandstuwom.com/travels/hotell-i-borgholm.php">hotell i borgholm</a>

Topic

(WEDIN6924, 2021.01.24 21:30)

https://prom-electric.ru/mitsubishi-oshibki-rasshifrovka-kodov-neispravnostej-pch/

Фундамент из плит жби цена

(CharlesReepe, 2021.01.24 21:08)

https://novostroyka63.ru/ - Фундамент финская плита

Создание дома вашей мечты - это оригинальная возможность, спланировать и претворить в жизнь нечто воистину уникальное во всех отношениях. Возведение фундамента - это в целом первоначальная модель ремонта, в процессе которой домик строится. При расчете замена фундамента под старым деревянным домом цена предусматривается весьма много факторов. Средняясумма возведения домов фундамента составляет приблизительно от 10$ за кв.метр . Погреб сможет умножить итоговую стоимость каждого объекта недвижимости, предоставляя необходимое помещение ради организации хранения и порой рабочее пространство. Наша профессиональная команда по конструированию и возведенью фундамент под памятник на кладбище цена может помочь выстроить жилище, о котором вы всегда мечтали. От начала до конца наша специализированная компания в Череповец позаботимся о всех без исключения процессах, чтобы заказчику не довелось тревожиться о деталях. Специализированная международная компания в Киселевск несет юридическую ответственность за проект, а не вы, именно поэтому организация в Борисоглебск имеют интерес в том, затем чтобы довести до конца строительство коттеджа быстрее и эффективнее. Узнайте о сваи винтовые для фундамента цены в вытегре у спспециалистовециалистов корпорации.

Topic

(NAKADA9587, 2021.01.24 19:40)

https://prom-electric.ru/remont-ustanovok-rt-2048-01-rt-2048-05-rt-2048-12-rt-2048-20-saturn-m/

Петровский квартал – жилой фонд

(CynthiaheerS, 2021.01.24 19:28)

Жилой комплекс «Петровский квартал» в Софиевской Борщаговке расположен по улице Соборной на участке, ограниченном улицей Богдана Хмельницкого и бульваром Леси Украинки.

<a href=https://t.me/petrovskijkvartal> Петровский квартал NOVBUD</a>
<a href=https://www.youtube.com/channel/UCIb-ZFwr-GkPInYJGTeTdLw>Петровский квартал отзывы форум</a>
До Окружной дороги на автомашине дозволительно доехать следовать десять минут. В тринадцати километрах расположена станция метро «Житомирская», а предварительно станции «Академгородок» соглашаться бесплатная маршрутка.

Особенности новостройки
Представленный комплекс – истовый квартал, в котором построено девяносто два многоквартирных дома разной этажности. Жители, находящиеся для его территории, могли желание полностью наполнить небольшой город. Поэтому чтобы застройщика было беспричинно гордо учесть всетаки потребности владельцев квартир.

В ходе строительства применялись передовые технологии. Немаловажным стало использование для возведения зданий экологически безопасных материалов, а высокая энергоэффективность домов позволила ощутимо уменьшить цена коммунальных услуг. Совершенно здания построены из кирпича, их фасады тщательно утеплены плитами пенополистирола и облицованы высококачественной декоративной штукатуркой.

Инфраструктура квартала
Жители новостройки могут воспользоваться объектами социально-бытовой инфраструктуры поселка. Неподалеку имеется скольконибудь магазинов, детский садик, школа, супермаркет и рынок. В пешей доступности парикмахерские, кафе и местная амбулатория.

«Петровский квартал» – жилой комплекс, в котором также имеются собственные социально-значимые объекты. Территория покрыта сетью проездов и пешеходных дорожек, имеется принадлежащий сад и фонтан, около домов обустроены небольшие огороженные дворики. Оборудованы комфортабельные зоны отдыха и хорошо оснащенные площадки для детей, построены спортивные площадки и наземные автопарковки. Сооружена поликлиника, начальная стиль и детские садики. На территории комплекса трапезничать отделения банков, аптеки, магазины и салоны красоты.

Технические характеристики жилья и его реализация
В новостройке имеется комфортабельное жилище с тщательно продуманными планировочными решениями. Покупать квартиру в ЖК «Петровский квартал» от застройщика «NOVBUD» позволительно с одной, двумя либо тремя комнатами. На первых этажах размещаются квартиры с террасами.

Предлагаемые планировки квартир отвечают духу времени, обеспечивая максимальный степень комфорта присутствие небольших затратах на его достижение – относительный этом говорят отзывы жильцов и фото, которые позволительно найти для местных форумах.

Водоснабжение осуществляется из артезианских скважин. Каждая помещение имеет отдельный газовый двухконтурный котел, обеспечивающий отопление и нагрев воды.

Уточнить перечень отделочных работ, с которыми производится продажа квартир в ЖК «Петровский квартал», цены и варианты оплаты можно по адресу, указанному на официальном сайте.

поисковое продвижение сайта

(Colinovarp, 2021.01.24 18:22)

Имя и имя пользователя. Использованы один английские слова тож поглощать русские? Повторяется ли питание или использованы разные ключи? Есть ли посторонние символы (_ / \ , .|), указания для регион?Якобы же создать сей тайный бизнес-менеджер? Следуйте инструкции:В том, который разбор конкурентов жить необходимо, наверное, уже не сомневается никто. Поэтому не буду потреблять ваше эра и паки единовременно подтверждать то, с чем и так безвыездно согласны. Перейду зараз к особенностям анализа конкурентов в Instagram.
<a href=https://ufa.leap-lead.ru/seo-prodvizheniye-saytov.php>seo оптимизация сайта</a>
<a href=https://ufa.leap-lead.ru/sayt-vizitka-pod-klyuch.php>разработка сайта визитки</a>
https://ufa.leap-lead.ru/contacts.php - ЛипЛид

оформление имени и имени пользователяПиксель ретаргетинга ВКонтакте (пиксель отслеживания) — это JavaScript-код. Пиксель вставляется в исходный код сайта и позволяет автоматически учитывать всех посетителей. Известный разновидность подходит владельцам площадок иначе блоговых систем, имеющим доступ к редактированию кода сайта.Это позволит не единственно записывать совершенно текущие сплетня с контрагентами, но и упростит работу по поиску базы ради обзвона. Тюрьма основание клиентов это, будто принцип, головная болезнь руководителя, поскольку на ее смесь менеджеры тратят в среднем от 3 до 5 рабочих дней в месяц, взамен того, дабы расходовать это время непосредственно на дружба с покупателями.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

Következő »