Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mielött nyulat vennél

Alepvető kérdések
 
Mielött nyulat vennél, először is gondold meg, hogy képes leszel-e gondozni egy kis szőrgombócot:
-Szereted az állatokat?
-Sok szabadidőd van?
-Türelmes vagy?
Ha ezekre igennel válaszoltál akkor, alkalmas lehetsz egy nyúl tartására, de figyelj: a nyulak is érző lények, úgy mind egy kutya vagy macska, ugyanúgy törödnöd kell velük!

imagescaw3b8y5.jpg Amit nagyon fontos tudni, hogy a nyulak nem rágcsálóak, de folyamatosan növő metszőfogakkal rendelkeznek, ezen kívül nagyon kíváncsiak, így nagyon sok mindent megrágcsálnak. Mielőtt megvennénk a nyuszinkat, nyúlbiztossá kell tennünk a lakást. Vezetékeket, tapétát, szobanövényeket el kell rejteni. De még így is előfordulhat, hogy valami értékünkben kár keletkezik, ez együtt jár a nyúltartással. Valamint felelősséggel tartozunk értük (és más élőlényekért is, akiket magunkhoz veszünk). Évente oltatni, féreghajtani kell vinni, ha beteg, orvosi ellátásra van szüksége, aminek a költsége a pár száz forinttól a több tízezerig bármennyi lehet. Ha a legjobbat szeretnénk, valamint, hogy sokáig éljen a nyuszink, minőségi eledelt is kell vásárolnunk. Mint minden minőségi állat tartás, a nyúltartás is költség.
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A nyúl tartása

(Hanna, 2020.03.28 14:56)

Kedves Blogtulajdonos!

A kifutó képen keresztül jutottunk erre az oldalra. Nekünk már van nyuszink, de érdeklődéssel olvastuk a tanácsaidat. Mivel nem szeretnénk mindig a nyuszit a lakásban tartani, ezért kifutót vagy karámot szeretnénk neki venni.KÉSŐBB MAJD NYÚLHÁZAT IS. A te nyúltartás című cikked elején van egy kép, amin egy kifutóban vagy karámban van egy nyuszi, és ez a kifutó vagy karám nagyon megtetszett nekünk, mert jó nagy. Olyan sok van , ami túl kicsi és drága.Azt szeretnénk megkérdezni, hogy az honnan van ami a képen van.Előre is köszönöm a válaszodat.Hanna és Hógolyó